بله؛ تمام انواع استعلام خلافی خودرو در آیتول معتبر است؛ و استعلامها از سامانه پلیس راهور صورت میگیرد. راهکار آنلاین آیتول ضمن سادهتر بودن، هزینه کمتری (فقط ۵۲۰۰ تومان) نسبت به مراکز پلیس +۱۰ (۲۰,۶۰۰ تومان) دارد.
سوالات متداول شما
اگر استعلام خلافی با جزئیات باشد، میتوانید فقط موارد دلخواه را از لیست خلافی انتخاب کرده و اقدام به پرداخت نمایید. به این ترتیب خواهید توانست در چند نوبت خلافیها را تسویه کنید.
بله؛ کاربران آیتول میتوانند پس از استعلام خلافی با جزئیات لیست جریمههای در حال دوبرابرشدن را مشاهده و نسبت به پرداخت سریع آن اقدام کنند.
بله؛ برای استعلام و پرداخت خلافی بدون شماره موبایل و کد ملی مالک و همچنین بدون احراز هویت در سامانه سخا، میتوانید از روش استعلام خلافی تجمیعی استفاده کنید.
جرایم رانندگی که بهتازگی برایتان صادر شده است، کمتر از 24 ساعت پس از صدور جریمه، در سیستم راهور ثبت، و در سامانه آیتول نمایش داده میشود.
بله؛ شما کاربران گرامی آیتول از طريق روش استعلام خلافی تجمیعی (نیاز به پلاک خودرو) ، نیازی به احراز هویت در سامانه سخا ندارید.
با توجه به اتصال سامانه آیتول به سامانه پلیس راهور، این فرآیند کاملاً بهروز بوده و مبلغ خلافی پرداختشده، خیلی سریع از سامانه پلیس راهور حذف خواهد شد.
خیر؛ در روش استعلام تجمیعی شما نمیتوانید به جزئیات تخلف مانند تصویر، نوع تخلف، مکان و زمان آن دسترسی داشته باشید. جهت مشاهده ریز خلافی به صفحه استعلام خلافی با جزئیات مراجعه کنید.
بله؛ در این روش کاربران آیتول میتوانند بدون احراز هویت، خلافی خود و دیگران را صفر کنند؛ یعنی کل مبلغ آن را بهصورت یکجا بپردازند.
خیر؛ در این روش دیگر نیازی به ثبتنام و احراز هویت در سامانه سخا ندارید و بهراحتی میتوانید مجموع جرایم رانندگی خود را مشاهده، و بهصورت یکجا پرداخت کنید.
پرداخت عوارض خودرو
انواع عوارض خودرو
عوارض بزرگراهی
عوارض سالیانه
عوارض طرح ترافیک
نحوه محاسبه آنلاین عوارض خودرو
عوارض سالیانه
عوارض سالیانه = (ارزش خودرو * نرخ عوارض) + جریمه دیرکرد
عوارض بزرگراهی
عوامل موثر بر مبلغ عوارض خودرو
نوع خودرو
یکی از عوامل موثر بر مبلغ عوارض خودرو، نوع خودرو و ارزش آن است. هر چه ارزش خودرو بیشتر باشد، عوارض سالیانه آن نیز بیشتر خواهد بود.نوع کاربری
نوع کاربری خودرو نیز عامل دیگری است که در زمان محاسبه عوارض خودرو در نظر گرفته میشود تا در نهایت تعیین شود که باید چقدر عوارض پرداخت کنید. عوارض خودروهای عمومی نظیر تاکسی، وانت، اتوبوس و... از خودروهای شخصی بیشتر است.سن خودرو
سن خودرو شما عامل دیگری است که در زمان محاسبه عوارض در نظر گرفته میشود. عوارض خودروهای با سن بالاتر به دلیل آلایندگی بیشتر، از خودروهای با سن پایینتر، بیشتر است.شهر محل سکونت
از دیگر عوامل موثر بر مبلغ عوارض خودروها، شهر محل سکونت شما است. در شهرهای بزرگتر باید بیشتر از شهرهای کوچکتر عوارض پرداخت کنید.
مزایای پرداخت الکترونیک و استفاده از سامانه پرداخت عوارض خودرو
- صرفه جویی در زمان: مهمترین مزیت پرداخت الکترونیکی عوارض، صرفه جویی در زمان است. با استفاده از این روش، دیگر نیازی ندارید وقت زیادی را برای رفتن به ادارات مختلف برای پرداخت عوارض صرف کنید و میتوانید به صورت آنلاین این فرآیند را انجام دهید.
- آسایش بیشتر: پرداخت الکترونیکی عوارض، برای رانندگان، به خصوص رانندگانی که به طور مکرر از آزادراهها استفاده میکنند، بسیار راحتتر و آسودهتر است. با استفاده از این روش، دیگر نیازی به حمل پول نقد یا کارت به صورت فیزیکی نیست و رانندگان میتوانند به راحتی و بدون هیچ گونه دردسری عوارض خود را پرداخت کنند.
- دسترسی به اطلاعات: بسیاری از سیستمهای پرداخت الکترونیکی عوارض، امکان دسترسی به اطلاعات مربوط به سفر، مانند تاریخ و زمان عبور از عوارضی، مبلغ عوارض پرداخت شده و مسیر طی شده را به رانندگان ارائه میدهند. این اطلاعات میتواند برای مدیریت بهتر هزینهها و برنامه ریزی سفرهای آتی مفید باشد.
- امنیت: سیستمهای پرداخت الکترونیکی عوارض از امنیت بالایی برخوردار هستند و از اطلاعات رانندگان به طور کامل محافظت میکنند. در این سیستمها، از رمزگذاری و سایر پروتکلهای امنیتی برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده از اطلاعات رانندگان استفاده میشود.
نحوه استعلام عوارض خودرو
استفاده از وب سایت یا اپلیکیشنهای پرداخت عوارض
استفاده از کد USSD
آیتول سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض
در آیتول با چند کلیک ساده میتوانید برای پرداخت عوارض خودرو اقدام کنید. با پرداخت به موقع عوارض از طریق آیتول، از جریمههای سنگین دیرکرد خلاص میشوید. همچنین در این سایت میتوانید به خدمات دیگری مثل پرداخت خلافی خودرو ، استعلام بیمه شخص ثالث ، استعلام گواهینامه و... دسترسی پیدا کنید.
مهلت پرداخت عوارض خودرو
مهلت پرداخت عوارض خودرو با توجه به نوع عوارض متفاوت است. مهلت پرداخت سالیانه از ابتدای هر سال تا پایان همان سال است. این یعنی شما یک سال کامل فرصت دارید که عوارض را پرداخت کنید. در صورت عدم پرداخت در موعد مقرر، مشمول جریمه خواهید شد.
از سوی دیگر بدهی بزرگراهراهی نیز مهلت پرداخت ۱۵ روزه، از زمان تردد شما در آزادراه را دارند. در ۲۴ ساعت اول پس از عبور از آزادراه، یک پیامک اطلاع رسانی برای شما ارسال میشود. در ۴۸ ساعت دوم پس از عبور، مجدداً پیامکی مبنی بر یادآوری پرداخت عوارض برایتان ارسال خواهد شد. پس از 15 روز از زمان تردد، در صورت عدم پرداخت، جریمه به شما تعلق خواهد گرفت.
جریمه دیرکرد عوارض خودرو
چرا باید عوارض خودرو را پرداخت کرد؟
دلایل مختلفی برای پرداخت عوارض خودرو توسط دارندگان وسایل نقلیه وجود دارد. از مهمترین دلایل پرداخت عوارض میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به حفظ و نگهداری معابر: یکی از مهمترین دلایل پرداخت عوارض خودرو، کمک به تامین منابع مالی برای حفظ و نگهداری معابر و جادهها است. ساخت، تعمیر و آسفالت جادهها، احداث پلها و تونلها، نصب علائم و چراغ راهنمایی، رنگ آمیزی خط کشیها، پاکسازی و نظافت جادهها و... همگی نیازمند صرف هزینه هستند و عوارض خودرو به عنوان یکی از منابع درآمدی شهرداریها و سازمانهای راهداری، به تامین این هزینهها کمک میکند.
- تامین منابع مالی برای پروژههای عمرانی: در برخی موارد، عوارض خودرو برای تامین منابع مالی پروژههای عمرانی خاص مانند ساخت آزاد راه، مترو یا پل جدید استفاده میشود. در این حالت، عوارضی که از رانندگان دریافت میشود، صرف هزینههای ساخت و نگهداری آن پروژه میشود.
- ایجاد انگیزه برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی: در برخی از کشورها، عوارض خودرو به گونهای تعیین میشود که استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را به صرفه تر از رانندگی با خودرو شخصی میکند. این امر میتواند به کاهش آلودگی هوا و ترافیک نیز کمک نماید.
- جبران هزینههای ناشی از تردد خودرو: تردد خودروها میتواند هزینههای مختلفی مانند آلودگی هوا، تخریب محیط زیست، ترافیک و... به دنبال داشته باشد که عوارض خودرو تا حدی میتواند جبران کننده این هزینهها باشد.