واردات خودرو: راهنمای کامل جزئیات و شرایط (۱۷ آذر ۱۴۰۳)
- آخرین اخبار واردات خودرو
- آیین نامه واردات خودرو
- قانون واردات خودرو
- دستورالعمل جدید واردات خودرو
- شرایط واردات خودرو دست دوم
- شرکت های مجاز واردات خودروی تجاری کارکرده
- لیست جدیدترین خودروهای وارداتی به ایران
- آمار واردات خودرو در سال 1403
- تعرفه واردات خودرو در سال 1403 چقدر است؟
- جزئیات گارانتی خودروهای وارداتی
- مدارک لازم برای واردات خودرو
- شروط شماره گذاری خودروهای وارداتی چیست؟
از زمانی که موضوع آزادسازی واردات ماشین در مجلس مطرح گردید، این طرح چندین بار با مخالفت شورای نگهبان روبرو شد، تا اینکه بالاخره در سال ۱۴۰۱ سخنگوی دولت و وزیر صمت، رسما خبر آزادسازی واردات خودرو را اعلام کردند و امسال نیز تغییری نکرده است. در این میان مواردی مثل نوع خودرو، تعداد آن و همچنین قیمت ماشینهایی که قرار است وارد شوند نیز اهمیت دارد که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت.
آخرین اخبار واردات خودرو
آخرین و جدیدترین اخبار واردات خودرو به کشور را در ادامه بررسی می کنیم.
تمدید مهلت وکالتی کردن حساب برای خودروهای وارداتی (آذر ۱۴۰۳)
مهلت ثبتنام در طرح فروش خودروهای وارداتی تا ۲۰ آذر تمدید شد. طبق اعلام مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو، متقاضیان خرید خودروهای وارداتی که در طرح فروش ۲۹ مدل جدید شرکت کردهاند، فرصت بیشتری برای تکمیل مراحل ثبتنام خواهند داشت.
متقاضیان تا روز دوشنبه ۱۹ آذر فرصت دارند تا مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان را در یکی از حسابهای بانکی مورد تایید سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، وکالتی کنند. مهلت انتخاب خودرو از بین ۲۹ مدل عرضه شده نیز تا روز سهشنبه ۲۰ آذر تمدید شده است.
توجه: پیش از این، آخرین مهلت وکالتی کردن حساب تا ساعت ۱۲ ظهر چهارشنبه اعلام شده بود که اکنون با تمدید مواجه شده است. بنابراین، تمام متقاضیان محترم میتوانند با خیالی آسوده تا تاریخهای اعلام شده نسبت به تکمیل مراحل ثبتنام خود اقدام کنند.
اعلام شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری (آذر ۱۴۰۳)
اخیراً قوانین جدیدی برای واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده برقی و هیبریدی ابلاغ شده است. این قوانین با هدف نظارت بر کیفیت و استاندارد خودروهای وارداتی و همچنین حمایت از تولید داخلی وضع شدهاند و به شرح زیر هستند:
- سن خودرو در زمان ورود به کشور کمتر از پنج سال و با کارکرد کمتر از ۸۰۰۰۰۰ کیلومتر باشد.
- رعایت استانداردهای ایمنی بر اساس انطباق با استاندارهای مورد تأیید سازمان ملی استاندارد ایران و دارا بودن یکی شرایط و ضوابط اعلام شده باشد.
- خودرو دارای تأییدیه اوراسیا باشد. خودرو کار کرده از برندهای معتبر کشورهای اتحادیه اروپا ژاپن و کره جنوبی باشد.
آغاز واردات خودرو از منطقه آزاد ارس
مصوبه جدید هیئت وزیران، شرایط مناسبی را برای واردات خودروهای مختلف از طریق منطقه آزاد ارس فراهم کرده است. براساس این مصوبه، واردات انواع خودروهای سنگین و سبک با محدودیتهایی مشخص آزاد شده است. انواع خودروهای مجاز برای واردات شامل کامیون، کشنده، ون، مینیبوس، اتوبوس (تا ۵ سال کارکرد)، سواری صفر کیلومتر می شود که شرایط آن به شرح زیر است:
محدودیتهای خودروهای سواری:
- حجم موتور حداکثر ۲۵۰۰ سیسی
- ارزش حداکثر ۴۰ هزار یورو
- اخذ مجوز خدمات فنی از توسعه تجارت
- ممنوعیت واردات خودروهای تولید کره جنوبی و آمریکا
محدودیتهای خودروهای سنگین:
- ممنوعیت واردات خودروهای تولید آمریکا
واردات خودرو از ارس برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز است و متقاضیان باید بعد از اخذ مجوز از معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ارس و رعایت سایر مقررات مربوطه برای واردات خودرو مورد نظر اقدام کنند.
واردات خودرو در ۱۹ مدل (آبان ۱۴۰۳)
از دوم تا هفتم آبان ماه، سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی با عرضه ۱۹ مدل جدید، آماده ثبتنام متقاضیان است. برای شرکت در این طرح، باید تا روز شنبه مبلغ پنج میلیارد ریال را به صورت وکالتی در یکی از بانکهای مشخص شده مسدود کرد.
واردات خودرو جانبازان توسط شرکت کیان خودرو (مهر ۱۴۰۳)
شرکت کیان خودرو با افتخار اعلام میدارد که بهعنوان اولین واردکننده خودروهای ویژه جانبازان، گامی بلند در جهت تسهیل دسترسی این عزیزان به خودروهای مورد نظر خود برداشته است. با نظارت دقیق انجمن جانبازان نخاعی، نخستین محموله خودروهای وارداتی با موفقیت به کشور وارد شده است. جانبازان می توانند برای واردات خودرو از طریق این شرکت اقدام کرده و از این فرصت استفاده کنند.
رسیدن واردات خودروی نو به مرز ۱۰ هزار دستگاه (۲ مرداد ۱۴۰۳)
رئیس گمرک: در ۴ ماه امسال ۹ هزار و ۵۹۲ دستگاه خودرو سواری نو به ارزش ۱۹۲ میلیون و ۲۸ هزار دلار وارد و از گمرکات ترخیص قطعی شده که به نسبت سال گذشته رشد داشته است.در مدت مشابه پارسال ۴۳۹ دستگاه به ارزش ۱۲ میلیون دلار وارد کشور شده بود. لازم به ذکر است که شرکتهای معین خودرو ایرانیان، کرمان موتور و سایپا عمدهترین واردکنندگان هستند.
آخرین شانس برای انتخاب خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه (۲۴ تیر ماه ۱۴۰۳)
فرصتی طلایی برای متقاضیان محترم که در اسفند ۱۴۰۱ در سامانه ثبت نام کرده بودند فرا رسیده است. تا پایان امشب، ۲۴ تیرماه، این دسته از متقاضیان میتوانند اولویت انتخاب خود را از میان ۳۶ مدل خودروی جذاب و متنوع موجود در این مرحله اعمال کنند. توجه داشته باشید که در صورت عدم انتخاب تا پایان این مهلت، اولویت شما لغو خواهد شد.
شرایط ثبت نام:
- واریز وکالتی مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان در یکی از شعب بانکهای مورد تایید
- انتخاب پنج اولویت خود از میان ۳۶ مدل خودروی عرضه شده تا پایان امشب
لایحه جدید دولت برای رفع محدودیت واردات خودرو به مجلس
سرپرست معاون پارلمانی رئیسجمهور: لایحۀ جدیدی را برای بهروزرسانی قانون ساماندهی صنعت خودرو برای رفع محدودیتِ واردات توسط اشخاص حقیقی و شرکتها، تدوین و به مجلس ارسال شده است.
دور جدید عرضه خودروهای وارداتی آغاز شد
معاون وزیر صمت: از دوشنبه ۱۸ تیر فرایند مربوط به وکالتی کردن پول به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به منظور پیششرط ثبت نام آغاز شده است. متقاضیان تا روز پنجشنبه ۲۱ تیر برای وکالتی کردن حساب خود مهلت دارند.
مدیر سامانه یکپارچه خودرو در گفت و گو با آخرین خودرو :
متقاضیان جدید می توانند از دوشنبه ۱۸ تیر تا روز پنجشنبه ۲۱ تیر صرفاً در بانک های مورد تایید این سامانه مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان را در حساب وکالتی قرار دهند همچنین از روز سه شنبه ۱۹ تیر می توانند ثبت درخواست خود را در سامانه وارداتی ها داشته باشند. در این عرضه محصولات نشان تویوتا، هونگچی، هوندا، سانگ یانگ، هاوال، سوزوکی، بستیون، نیسان، اشکودا و… در مدل های مختلف عرضه خواهد شد.
پس از این عرضه مشتریان قدیمی دیگر اولویتی نسبت به سایرین نخواهند داشت. همچنین مشتریان جدیدی که حساب وکالتی افتتاح کرده اند و پس از اعلام نتایج، خودرویی به آن ها تخصیص داده نشود هم اولویت ماندگاری ندارند و برای دوره های بعدی سامانه وارداتی باید مجددا فرایند ایجاد حساب وکالتی را طی کنند.
ثبت سفارش واردات خودرو به مناطق آزاد ابلاغ شد (تیر ۱۴۰۳)
️ثبت سفارش واردات خودرو به مناطق آزاد ابلاغ شد. طبق این مصوبه واردات خودروهای کره ای و امریکایی و همچنین خودروهای هیبریدی و برقی بالا ۴۰ هزار دلار ممنوع است. ️از جمله موارد مهم این مصوبه باید با عدم ورود خودرو با حجم موتور بالای ۲۵۰۰cc، عدم ورود خودروی هیبرید و برقی بالای ۴۰ هزار دلار و عدم ورود خودرو برند کرهای و آمریکایی اشاره کرد. همچنین ورود و ترخیص خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است.
آخرین وضعیت واردات خودرو از گرجستان
به گفته خانم سیده فاطمه مقیمی، رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان، صنعت خودروسازی گرجستان در حال پیشرفت است و خودروهای تولیدی این کشور در حال حاضر به صورت ورود موقت به ایران وارد میشوند. قیمت تمام شده خودروهای گرجستانی نسبت به سایر خودروهای وارداتی به ایران مناسبتر است. از طرفی عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا سبب شده این کشور در تجارت با ایران محتاطانهتر عمل کند؛ ولی با وجود احتیاط گرجستان، همچنان مناطق آزاد این کشور فضای مناسبی برای تجارت کالاهای ایرانی ارائه میدهند. ایرانیان میتوانند از طریق سرمایهگذاری مشترک (جوینتوِنچر) با گرجیها در این مناطق به تولید و تجارت کالا بپردازند. البته فراموش نکنید که عدم عضویت ایران در افایتیاف، چالشهایی را برای انتقال پول بین ایران و گرجستان ایجاد کرده است.
در مجموع، واردات خودرو از گرجستان میتواند فرصتی برای تنوعبخشی به بازار خودرو ایران باشد. با این حال، برای استفاده از این فرصت، لازم است موانع مربوط به انتقال پول و محدودیتهای ناشی از عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا مرتفع شوند.
آخرین جزییات مربوط به واردات خودروی جانبازان
بنیاد شهید برای واردات خودرو جانبازان اقدام کرده است و به این ترتیب وبسایتی برای ثبت نام جانبازان مشمول دریافت خودرو راهاندازی شده است.
بر این اساس این حکم مطابق با جز (۱۰) بند “ث” تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۳ تمدید شد تا اعتبار آن همچنان برقرار باشد.
محدودیت ۵ ساله نقل و انتقال خودرو برداشته شده است. در این خصوص بنیاد شهید تمامی وظایف خود را انجام داده و پیگیر موضوع واردات خودرو از وزارت صمت است.
بر این اساس واردات خودرو توسط جانباز مجاز شده و بند مربوط به واردات خودرو جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر در بودجه امسال تمدید شده است.
جانبازان برای پیگیری اخبار موثق در خصوص خودرو خود میتوانند به پایگاه اطلاعرسانی ایثار (https://isaar.ir/)
سامانه پیامکی بنیاد شهید و امور ایثارگران مراجعه کنند.
وزارت کشور مجوز واردات خودرو گرفت (بهمن ۱۴۰۲)
بهمن ۱۴۰۲ زمانی است که وزارت صمت براساس مصوبه هیات وزیران در تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۲۲، مجوز واردات خودرو را به وزارت کشور داد.
سواریها از لیست واردات حذف میشوند (سال ۱۴۰۱)
برای قوانین واردات خودرو سه شرط در نظر گرفته شده است: ضوابط واردات ماشین و روش تامین ارز توسط دولت، عدم آسیب رسانی به تولید داخلی و بازار ارز با تشخیص دولت و رعایت شرایط رقابتی، که طبق آن در جدیدترین لیست شرایط واردات خودرو، ماشین های سواری از لیست حذف شدهاند. این نکته هم یادآور شویم که برای شمارهگذاری خودرو وارداتی نیز باید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کرد.
در جریان این بررسی واردات ۷۰ هزار دستگاه ماشین سواری امکانپذیر شد و بر اساس آن قرار بر این شد که ۵۰ هزار دستگاه از این تعداد ماشین سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی دوگانه سوز، هیبرید و برقی باشند.
در حال حاضر بررسی تبصرهها نشان از آن دارد که واردات هزار خودروی سواری در قانون بودجه کنار گذاشته شده و طبق بند (ک) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ به دولت اجازه داده شده تا با رعایت سیاستهای کلی نظام و همچنین شرایط وضع شده نسبت به صدور مجوز واردات ماشین با اخذ حقوق ورودی که به تصویب مراجع ذیربط میرسد، اقدام نماید.
آیین نامه واردات خودرو
اولین نسخه آیین نامه واردات خودرو، شهریور ماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد. مطابق این آییننامه، واردات خودرو فقط برای ماشینهای پایینتر از ۲۰هزار یورو (فوب) امکانپذیر است و در این راستا اولویت با خودروهایی خواهد بود که نرخ آنها کمتر از ۱۰هزار یورو (فوب) باشد.
برای تخلیه خودروهای وارداتی باید حتما ثبت سفارش و تخصیص ارز انجام شود. بهعلاوه ارزش گمرکی خودروها مطابق با ماده ۱۴ قانون امور گمرکی محاسبه خواهد شد. لازم به ذکر است که مطابق قانون، خودروهای وارداتی باید تنها در بورس کالا عرضه شوند و متقاضیان از این طریق، امکان خرید این دسته از خودروها را خواهند داشت. نرخ سود بازرگانی نیز با مشخص شدن تفاوت قیمت پایه و قیمت عرضه در بورس کالا تعیین خواهد شد.
در مناطق آزاد تجاری- صنعتی نیز واردات خودرو در قالب گروههای هیبریدی و برقی انجام میپذیرد و ایستگاههای شارژ این خودروها نیز باید از سوی واردکنندگان تامین و مدیریت شوند. سقف منابع ارزی که برای واردات خودرو در نظر گرفته شده، معادل ۱میلیارد یورو و از محل منابع مختلف مورد تائید بانک مرکزی تامینپذیر است.
نکته: در نظر داشته باشید که ثبت سفارش باید حتما پیش از ورود خودرو به کشور انجام شود؛ در غیر اینصورت برگه ترخیص صادر نخواهد شد.
قانون واردات خودرو
مطابق قانون واردات خودرو، این موارد قابل توجه هستند:
- واردات خودرو کارکرده بالاتر از ۲۵۰۰ سیسی ممنوع اعلام شده است.
- خودروهای وارداتی نباید بیش از ۵ سال کارکرد داشته باشند.
- میزان کارکرد خودروهای وارداتی باید حداقل ۱۰۰ کیلومتر باشد.
- ثبت سفارش خودرو کارکرده منوط به ارائه ضمانت خدمات پس از فروش از سوی شرکتهای واردکننده است.
- هریک از خودروهایی که قرار است از این طریق وارد شوند، باید حتما پیش از ثبت سفارش و صدور برگه مجوز گمرکی، مجوزهای سازمان ملی استاندارد کشور را گرفته باشند.
دستورالعمل جدید واردات خودرو
طبق جدیدترین دستورالعمل های منتشر شده، خودروهای وارداتی کارکرده، نیازی به کسب مجوز از سازمان استاندارد و محیط زیست ندارند. لازم به ذکر است که برندهای مجاز برای واردات خودرو به برندهای بنز، بیامو، سئات، اشکودا، آئودی، فولکسواگن، مینی، اپل، ولوو، فیات، مازراتی، رنو، پژو، مان، اسکانیا،ایویکو، تویوتا، نیسان، سوزوکی، هوندا، لکسوس، میتسوبیشی، مزدا، کیا، هیوندای، سانگیانگ محدود می شوند.
دلیل ممنوعیت واردات خودرو تا به امروز چه بود؟
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به دلیل اینکه آمریکا از برجام خارج و تحریمهای یک جانبه از سر گرفته شد. دولت واردات برخی کالاها را محدود کرد که خودرو یکی از آنها بود. به این خاطر که تحریمها سبب کاهش فروش نفت، در کنار آن کم شدن منابع ارزی کشور شد، تا آنجایی که در این چهار سال ماشین جدید خارجی به ایران وارد نشد.
حالا بعد از این چهار سال با برداشتن محدودیت ها شرایط واردات خودرو بهبود یافته و راه برای ورود خودروهایی از کشورهای مختلف باز شده است و شما حق انتخاب بیشتری برای خرید خودروهای متفاوت خواهید داشت. بعد از خرید ماشین مهمترین کاری که باید انجام دهید، تهیه بیمه است که برای استعلام بیمه شخص ثالث خود باید به سامانه سنهاب مراجعه کنید.
شرایط واردات خودرو دست دوم
وقتی خبر آزاد شدن واردات ماشین اعلام شد، با تکیه بر اقتصادی بودن، برای قوانین واردات خودرو دو شرط در نظر گرفته شد: اینکه سقف قیمت ماشین تا هفت هزار دلار و همچنین حجم موتور ۱۰۰۰ سیسی باشد! اما این محدودیت خیلی زود تکذیب شد و محمدجواد حاجی حسینی معاون پارلمانی وزارت صمت اعلام کرد که اخبار در خصوص محدودیت قیمت و حجم موتور شایعه است و صحت ندارد.
براساس اطلاعاتی که از منابع معتبر در این زمینه منتشر شده است، برای واردات خودروهای دست دوم، شروطی وجود دارد که به شرح زیر هستند:
- یکی از این شروط، ممنوعیت واردات خودرهای بیشتر از ۲۵۰۰ سی سی است.
- همچنین خودروهای وارداتی، باید تمامی مجوزهای سازمان ملی استاندارد را داشته باشند.
- فقط به شرط ارائه ضمانت خدمات پس از فروش است که شرکت واردکننده می تواند اقدام به ثبت سفارش خودرو کنند.
- بعلاوه بر طبق موضوع ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، ارائه گواهی اسقاط از جمله پیش نیازهای لازم برای ثبت سفارش است.
- به شرط داشتن کارت بازرگانی معتبر و تنها اشخاص حقیقی می توانند برای واردات خودرو اقدام کنند.
- یکی دیگر از شرایط واردات خودرو این است که عمر خودرو دست دوم مدنظر باید کمتر از ۵ سال بوده و حداقل کارکرد آن ۱۰۰ کیلومتر باشد.
- توجه داشته باشید که اگر خودرو کارکرده تا قبل از ۵ سال به فروش برسد، سازمان امور مالیاتی می تواند اقدام به دریافت مالیات غیر متعارف کند.
- آخرین شرط نیر این است که ثبت سفارش خودروها قبل از ورود به کشور انجام شده باشد و به این ترتیب امکان ترخیص خودروهایی که بعد از ورود به کشور ثبت سفارششان انجام شده باشد؛ وجود نخواهد داشت.
با افزایش قیمت خودرو، در کنار آن قیمت بیمه ماشین هم بالاتر خواهد رفت. شما با مقایسه بیمههای مختلف با هم میتوانید بهترین انتخاب را برای خرید خود انجام دهید.
شرکت های مجاز واردات خودروی تجاری کارکرده
مطابق آخرین قانون واردات خودرو در کشور، شرکتهای بنز، بی ام دبلیو، اسکودا، سئات، نیسان، تویوتا، ایویکو، اسکانیا، مان، پژو، رنو، مازراتی، فیات، ولوو، اپل، مینی، فولکس واگن، آئودی، سانگ یانگ، هیوندای، کیا، مزدا، میتسوبیشی، لکسوس، هوندا و سوزوکی، برای واردات خودروی تجاری کارکرده مجاز شناخته شدهاند. در بخش داخلی نیز شرکتهایی که برای واردات خودرو مجوز دریافت میکنند، به شرح زیر هستند:
کلیه واردکنندگان خودرو امکان واردات خودرو با کاربری عمومی از جمله اتوبوس، مینیبوس، ون، کامیون و مانند آن را با طول عمر کمتر از ۵ سال خواهند داشت. البته میزان واردات مشمول سقف تعدادی میشود. تعداد اعلامی برای واردکنندگان خودرو در گروههای مختلف در هر مرتبه واردات به شرح زیر است:
گروه واردکننده |
سقف تعدادی واردات |
کارخانههای تولیدکننده خودرو داخلی |
۳۰۰ دستگاه خودرو در هر مرحله |
شرکتهای حملونقل مجاز |
۲۵ دستگاه خودرو در هر مرحله |
واردکنندگان خودرو دارای مجوز وزارت صمت |
۲۵ دستگاه خودرو در هر مرحله |
لیست جدیدترین خودروهای وارداتی به ایران
لیست جدیدترین خودروهای وارداتی به ایران مطابق زیر است:
- خودرو ZRV برند هوندا
- خودرو سیتی برند هوندا
- خودرو C300Pro برند هوندا
- خودرو کرولا ۱۲۰۰ توربو برند تویوتا
- خودرو لوین ۱۸۰۰ هیبرید برند تویوتا
- خودرو ایما هیبرید برند لاماری
- خودرو ایما برقی برند لاماری
- خودرو اوتلندر برند میتسوبیشی
تعداد خودرو وارداتی
در مصوبه مجلس، ابتدا با واردات ۷۰ هزار ماشین برای هر سال موافقت شد، اما با بررسی کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصمیم بر این شد که دولت خودروهایی را که کممصرف و ایمن هستند بدون سقف وارد کند.
در حال حاضر هر کس میتواند اقدام به واردات خودرو کند و دیگر برای واردات به صادرات قطعه به کشورهای دیگر نیازی نیست. همچنین انجمن واردکنندگان خودرو در سال قبل اعلام کرد که نخستین ماشین های وارداتی، اواخر شهریور ۱۴۰۱ راهی بازار شدند. برای خودروهای وارداتی هم مانند خودروی داخلی خرید بیمه شخص ثالث اجباری بوده و شما در اسرع وقت بعد از خرید خودرو باید نسبت به تهیه بیمه اقدام کنید.
آمار واردات خودرو در سال ۱۴۰۳
در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳، شاهد ورود بیش از ۳۱۰۰ دستگاه خودرو خارجی به ارزش ۶۹.۴ میلیون دلار به کشور بودیم. این آمار که از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است و نشاندهنده رشد تقاضا برای خودروهای وارداتی در بازار ایران، علیرغم چالشهایی مانند نوسانات نرخ ارز و محدودیتهای بانکی است.
آمار واردات خودرو در اردیبهشت ۱۴۰۳
معین خودرو، همچنان در صدر واردکنندگان خودرو قرار دارد. این شرکت در این مدت، با واردات بیش از ۱۰۰۰ دستگاه خودرو و سهم ۳۵ درصدی از ارزش کل واردات، جایگاه خود را به عنوان پیشتاز بازار حفظ کرده است. کرمان موتور و بهمن موتور نیز به ترتیب با سهم ۱۳ و ۸ درصدی از ارزش واردات، در رتبههای دوم و سوم این رده بندی قرار گرفتهاند.
در مجموع، بازار خودرو در دو ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ روندی نسبتاً مثبت را تجربه کرده است. با این حال، تداوم این روند به عوامل مختلفی از جمله ثبات نرخ ارز، رفع موانع بانکی و سیاستهای دولت در زمینه واردات خودرو بستگی خواهد داشت.
آمار واردات خودرو سواری تحت کد تعرفه ۸۷۰۳ طی دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳:
سال | ارزش (دلار) | تعداد (دستگاه) |
۱۴۰۲ | ۳۴۱۹۴۸۶ | ۱۷۹ |
۱۴۰۳ | ۶۹۳۹۳۲۳۸ | ۳۱۱۹ |
واردکنندگان خودرو سواری ذیل ردیف تعرفه ۸۷۰۳ طی دو ماهه نخست سال ۱۴۰۳ (به ترتیب ارزش دلاری):
صاحب کالا / شرکت | ارزش (دلار) | تعداد (دستگاه) | سهم ارزش | سهم تعداد |
معین خودرو ایرانیان | ۲۴۶۷۲۴۵۲ | ۱۰۹۷ | ۳۵.۵۵ | ۳۵.۱۷ |
کرمان موتور | ۹۱۰۸۸۶۱ | ۵۰۱ | ۱۳.۱۳ | ۱۶.۰۶ |
بهمن موتور | ۵۱۲۰۷۸۵ | ۲۵۴ | ۷.۳۸ | ۸.۱۴ |
مکث موتور | ۳۰۵۳۲۸۶۶ | ۱۸۳ | ۵.۰۹ | ۵.۸۷ |
رهام تجارت پاک | ۳۰۷۷۹۵۸ | ۱۳۰ | ۴.۴۴ | ۴.۱۷ |
مجتمع صنعتی آرین پارس موتور | ۲۵۸۹۰۹۱ | ۱۱۲ | ۳.۷۳ | ۳.۵۹ |
پارس خودرو | ۱۸۵۳۷۱۹ | ۱۸۹ | ۲.۶۷ | ۶.۰۶ |
شرکت گروه آمیتیس گستر نگاه پیشگام | ۱۸۳۹۷۳۰ | ۸۲ | ۲.۶۵ | ۲.۶۳ |
ماموت خودرو | ۱۲۷۹۷۴۹ | ۵۵ | ۱.۸۴ | ۱.۷۶ |
صنایع اتومبیل سازی فردا | ۱۲۰۰۲۰۷ | ۴۹ | ۱.۷۳ | ۱.۵۷ |
جمع واردکنندگان عمده | ۵۴۲۷۵۴۱۸ | ۲۶۵۲ | ۷۸.۲۱ | ۸۵.۰۳ |
سایر واردکنندگان (حوزه های اداری و خدماتی، وزارت بهداشت، هلال احمر، محیط زیست و …) | ۱۵۱۱۷۸۲۰ | ۴۶۷ | ۲۱.۷۹ | ۱۴.۹۷ |
جمع | ۶۹۳۹۳۲۳۸ | ۳۱۱۹ | ۱۰۰ | ۱۰۰ |
آمار واردات خودرو در فروردین ۱۴۰۳
گمرک جمهوری اسلامی ایران، آمار واردات خودرو در فروردین ماه ۱۴۰۳ را منتشر کرد. بر اساس این آمار، در اولین ماه از سال جاری، ۷۳۴ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۱۵ میلیون دلار ترخیص و وارد کشور شده است.
معین خودرو ایرانیان، همچنان در صدر واردکنندگان خودرو قرار دارد. این شرکت در فروردین ماه ۱۴۰۳، با واردات ۲۶۰ دستگاه خودرو و سهم ۳۵ درصدی از تعداد کل خودروهای وارداتی، جایگاه خود را به عنوان پیشتاز بازار حفظ کرده است. بهمن موتور و مکث موتور نیز به ترتیب با واردات ۱۵۱ و ۱۲۰ دستگاه خودرو، در رتبههای دوم و سوم این رده بندی قرار گرفتهاند. سهم بهمن موتور از تعداد کل خودروهای وارداتی در فروردین ۱۴۰۳، ۲۱ درصد و سهم مکث موتور ۱۶ درصد بوده است.
واردکنندگان خودرو سواری ذیل ردیف تعرفه ۸۷۰۳ طی یک ماهه نخست سال ۱۴۰۳ (به ترتیب ارزش دلاری):
صاحب کالا/شرکت | ارزش (دلار) | تعداد(دستگاه) | سهم تعداد | سهم ارزش |
معین خودرو ایرانیان | ۵,۸۲۷,۰۷۷ | ۲۶۰ | ۳۵.۴۲ | ۳۸.۹۸ |
بهمن موتور | ۲,۷۴۵,۸۹۸ | ۱۵۱ | ۲۰.۵۷ | ۱۸.۳۷ |
مکث موتور | ۲,۲۶۳,۱۴۵ | ۱۲۰ | ۱۶.۳۵ | ۱۵.۱۴ |
رهام تجارت پاک | ۱,۵۴۸,۳۲۷ | ۶۵ | ۸.۸۶ | ۱۰.۳۶ |
بازرگانی جهان نوین آریا | ۹۸۷,۱۶۴ | ۷۸ | ۱۰.۶۳ | ۶.۶۰ |
سازه های خودرو دیار | ۵۲۵,۰۰۰ | ۳۰ | ۴.۰۹ | ۳.۵۱ |
تیوا خودرو رایکا | ۱۲۱,۰۳۱ | ۵ | ۰.۶۸ | ۰.۸۱ |
ماموت خودرو | ۹۸,۶۵۳ | ۴ | ۰.۵۴ | ۰.۶۶ |
سفارت عربستان سعودی | ۶۸,۰۷۴ | ۲ | ۰.۲۷ | ۰.۴۶ |
سفارت جمهوری خلق چین | ۴۵,۹۸۰ | ۱ | ۰.۱۴ | ۰.۳۱ |
جمع واردکنندگان عمده | ۱۴,۲۳۰,۳۴۹ | ۷۱۶ | ۹۷.۵۵ | ۹۵.۱۸ |
سایر واردکنندگان (حوزه های اداری و خدماتی، وزارت بهداشت، هلال احمر، محیط زیست و …) | ۷۲۰,۱۲۳ | ۱۸ | ۲.۴۵ | ۴.۸۲ |
جمع کل | ۱۴,۹۵۰,۴۷۲ | ۷۳۴ | ۱۰۰ | ۱۰۰ |
تعرفه واردات خودرو در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
واردات ماشین به این معنا نیست که خودرو در بازار ایران هم به همان قیمتی که در بازار جهانی عرضه می شود، فروخته شود. یکی از مواردی که باعث گرانتر شدن ماشین های وارداتی میشود، تعرفههای بالای واردات است. تعرفه سال ۱۴۰۱ بین ۴۰ تا ۷۵ درصد بر اساس حجم موتور ماشین متغیر بود. در واقع هر چهقدر حجم موتور ماشین بالاتر و قیمت آن گرانتر باشد، تعرفه واردات خودرو هم بالاتر خواهد رفت. همچنین هر چه کلاس خودرو بالاتر بوده و قیمت بیشتری داشته باشد، مالیات نقل و انتقال خودرو هم بیشتر خواهد بود.
تعرفه واردات خودروهای کارکرده
شاید بتوان گفت در زمینه واردات خودرو، ماشین های کارکرده، پرمتقاضی تر از همه هستند و بر همین اساس ابتدا تعرفه واردات خودروهای کارکرده را بررسی می کنیم:
خودرو | حجم موتور | تعرفه واردات |
بنزینی | کمتر از ۱۰۰۰ سی سی | ۲۰ درصد |
بنزینی | ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سی سی | ۷۰ درصد |
بنزینی | ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی | ۹۵ درصد |
بنزینی | ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی | ۱۳۵ درصد |
بنزینی | ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سی سی | ۱۶۵ درصد |
بنزینی | بالاتر از ۳۰۰۰ سی سی | ۱۷۵ درصد |
فراموش نکنید که این تنها هزینه ای نیست که برای واردات خودرو کارکرده می پردازید و هزینه های دیگری که علاوه بر تعرفه گمرکی دارید، به شرح زیر هستند:
- ۱۰ درصد ارزش گمرکی برای عوارض واردات خوردوهای بنزینی و هیبریدی
- عوارض پسماند معادل نیم در هزار ارزش گمرکی خودروی وارداتی
- عوارض متداول برای واردات سواری، مینی بوس، تریلر، اتوبوس و کامیون به ریال
- هزینه ای در قالب عوارض هلال احمر معادل با ۱ درصد حق ورودی
- مبلغی برابر با ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده براساس مجموعه ارزش گمرکی و حقوق ورودی
- عوارض راهنمایی و رانندگی برابر با ۱۰ درصد ارزش گمرکی مطابق با سند ترخیص
- عوارض متداول برای خودروهای سواری معادل با ۵ درصد ارزش فوب
- هزینه های متداول برای نقل و انتقال و عوارض شهرداری زمان پلاک گذاری
- ۳ درصد ارزش گمرکی هنگام شمارهگذاری
- ۱.۵ درصد ارزش خودرو برای دریافت گواهی اسقاط
- ۲ درصد مالیات علی الحساب برای اشخاص حقیقی بدون کارت بازرگانی
- هزینه استاندارد معادل هشت در هزار از ارزش CIF
تعرفه واردات خودرو صفر
تا به اینجا تعرفه واردات خودروهای کارکرده را بررسی کردیم. در جدول زیر می توانید تعرفه خودروهای صفر کیلومتر را مشاهده کنید:
نوع خودرو و حجم موتور آن | تعرفه واردات |
خودرو سواری با حجم موتور تا ۱۰۰۰ سی سی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۲۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سی سی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۷۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۹۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۱۳۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سی سی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۱۶۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور بیش از ۳۰۰۰ سی سی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۱۷۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور تا ۱۵۰۰ سی سی دیزل یا نیمه دیزل | ۷۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی دیزل یا نیمه دیزل | ۹۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی دیزل یا نیمه دیزل | ۱۳۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سی سی دیزل یا نیمه دیزل | ۱۶۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور بیش از ۳۰۰۰ سی سی دیزل یا نیمه دیزل | ۱۷۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۰ سی سی و کمتر (بنزین/ هیبرید) | ۱۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی (بنزین/ هیبرید) | ۲۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی (بنزین/ هیبرید) | ۵۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سی سی (بنزین/ هیبرید) | ۱۴۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درون سوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۰ سی سی و کمتر (دیزل / هیبرید) | ۱۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درون سوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی (دیزل / هیبرید) | ۲۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی (دیزل / هیبرید) | ۵۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سی سی (دیزل/ هیبرید) | ۱۴۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۰ سی سی و کمتر (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۴۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سی سی (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۳۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۰ سی سی و کمتر (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۴۰ درصد |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سی سی (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۳۵ درصد |
سایر وسایل نقلیه تنها با موتور برقی برای نیروی محرکه | ۱۵ درصد |
سایر وسایل نقلیه | ۱۳۵ درصد |
تعرفه واردات خودروهای برقی
تعرفه واردات انواع خودرو برقی نیز موضوع دیگری است که احتمالا ذهن شما را به خود مشغول کرده است. طبق بند الحاقی (۱) تبصره (۹) واردات خودروهای سواری نو یا کارکرده که برقی یا هیبرید هستند و عمری کمتر از ۵ سال دارند؛ در سال ۱۴۰۳ مجاز می باشد و حق ورودی آن به شرح زیر است:
نوع خودرو | حقوق ورودی |
خودروی برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهرها | ۰.۵ واحد درصد |
خودروی برقی سایر متقاضیان | ۴ واحد درصد |
خودروهای تمام برقی – بنزینی (هیبریدی) | ۱۵ واحد درصد |
جزئیات گارانتی خودروهای وارداتی
مطابق آخرین اظهارات مدیر کل دفتر خدمات فنی، مهندسی و نگهداری وزارت صمت، خودروهای وارداتی که مجوز ورود به کشور را دریافت کردهاند، شرایط گارانتی احصاءشدهای دارند و شرکتهای واردکننده باید تامین قطعات برای خدمات پس از فروش را نیز از پیش انجام داده باشند. در واقع شرط واردات خودرو برای شرکتهای واردکننده، تامین شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش برای مشتریان این خودروها بوده است.
خبر خوب اینکه مشخصات خودروهای وارداتی در سامانه جامع گارانتی وارد شده است و کلیه شرکتهای واردکننده این خودروها باید اطلاعات مربوطه را حتما در سامانه درج کنند. بهعلاوه شرکتهای واردکننده خودرو باید به اندازه ۲ درصد ارزش واردات، قطعات یدکی خودروهای مربوطه را وارد کنند تا بعدا مشکلی برای خریداران این خودروها پیش نیاید.
مدارک لازم برای واردات خودرو
مدارک لازم برای واردات خودرو به شرح زیر هستند:
- کارت بازرگانی
- مدارک شناسایی
- گواهینامه غیرفعال
- حساب وکالتی در بانکهای عامل مجاز و معرفیشده
شروط شماره گذاری خودروهای وارداتی چیست؟
سردار سید تیمور حسینی، جانشین پلیس راهور در رابطه با واردات خودرو اعلام کرده است که به ازای شمارهگذاری هر ماشین وارداتی باید ۱، ۲ یا ۳ خودروی فرسوده اسقاط بشوند. همچنین واردات خودرو میتواند منجر به کاهش تصادفات شده و با این حساب وقت آن است که خودروسازان داخلی کیفیت محصولاتشان را بالا ببرند و استانداردهای بیشتری را رعایت کنند.
میدانستید که با خرید و تمدید بیمه بدنه خودرو نیز میتوانیم خسارتهای ناشی از حوادث رانندگی را کاهش دهیم. بیمه بدنه یکی از پرطرفدارترین بیمههای خودرو در ایران است. این بیمه قیمت ثابتی ندارد و هزینه آن براساس برند، مدل، کاربری، سال ساخت خودرو و ارزش اتومبیل تعیین میشود.
همه خدمات خودرویی یکجا در سامانه آیتول
در این مقاله تلاش کردیم تا به کلیه سوالات رایج در این زمینه بپردازیم. آیتول، سامانه خودروی من، به کاربران این امکان را میدهد تا به تمام خدمات خودرویی دسترسی داشته باشند. از طریق سایت یا اپلیکیشن آیتول میتوانید از انواع خدمات از جمله استعلام و پرداخت خلافی خودرو، انواع بیمه ماشین، معاینه فنی و تعویض پلاک غیر حضوری، عوارض سالیانه و بسیاری از امکانات دیگر استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در بخش پشتیبانی در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید