فک پلاک چیست؟ مراحل و مدارک درخواست فک پلاک اینترنتی
زمانی که خودرویی مورد معامله قرار میگیرد، باید نسبت به فک پلاک قبلی آن اقدام کرد تا پلاک متعلق به مالک جدید روی خودرو نصب شود. برای انجام این فرایند لازم است که به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید و ضمن ارائه مدارک لازم، مراحل فک پلاک را انجام دهید.
در این مقاله به دنبال آن هستیم تا مروری بر مراحل فک پلاک و مدارک لازم برای انجام آن داشته باشیم. از آن جایی که ممکن است موقع معامله خودرو به این اطلاعات نیاز داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
فک پلاک چیست؟
فک پلاک به فرایند ابطال و از رده خارج کردن پلاک خودرو گفته میشود. این فرایند در شرایط مختلفی از جمله فروش خودرو، اسقاط وسیله نقلیه، واگذاری پلاک به شخص ثالث و یا از بین رفتن خودرو انجام میشود.
مراحل انجام فک پلاک چگونه است؟
مراحل فک پلاک به شرح زیر هستند:
- گام اول: مراجعه به مراکز تعویض پلاک، نخستین گام برای فک پلاک خودرو است. برای این منظور باید به یکی از مراکز تعویض پلاک در محل سکونت خود مراجعه کنید. لازم است که از سرویس نوبتدهی تعویض پلاک یا همان نوبتدهی فک پلاک استفاده کنید و در یکی از مراکز تعویض پلاک نوبت بگیرید.
- گام دوم: با ورود به مرکز تعویض پلاک یا فک پلاک باید ورودی پارکینگ را پرداخت کنید و برگه مربوط به نوبت فک پلاک را بگیرید.
- گام سوم: پس از آن مطابق با شماره برگه ورودی خود، به غرفه مرتبط مراجعه کنید.
- گام چهارم: حالا باید پوشه مدارک را بگیرید و مدارک خود را در آن قرار دهید و به کارشناس غرفه بدهید تا کارهای مربوط به آن انجام شود.
- گام چهارم: سپس کاغذی به شما تحویل میدهند که باید مطابق آن مراجعه کنید تا در محوطه تعویض پلاک، شماره شاسی خودرو با شماره موتور و شماره بدنه بررسی و تطابق داده شوند.
- گام چهارم: در این مرحله نوبت به واریز مبالغ مربوط به فک پلاک یا تعویض پلاک میرسد.
- گام پنجم: با واریز وجوه لازم و در صورتیکه مدارک کامل باشند، برگه مربوط به فک پلاک و نصب پلاک جدید صادر میشود؛ حال باید برای فک پلاک اقدام کنید و پلاک جدید خودرو را تحویل بگیرید؛ سپس در نوبت بمانید تا پلاک جدید نصب شود.
مدارک لازم برای فک پلاک کدامند؟
در این مراکز باید مدارک زیر را برای درخواست فک پلاک خودرو فروخته شده به همراه داشته باشید:
- اصل و کپی سند مالکیت خودرو
- اصل و کپی کارت خودرو
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک خودرو
- گواهی معاینه فنی معتبر (شما میتوانید پیش از مراجعه به مرکز تعویض پلاک، نسبت به استعلام معاینه فنی خودرو خود اقدام کنید و مطمئن شوید که معاینه فنی معتبر دارد).
- بیمهنامه شخص ثالث معتبر
- برگ واگذاری خودرو (در صورت فروش خودرو)
- مدارک مربوط به اسقاط خودرو (در صورت اسقاط خودرو)
- نامه موافقت با واگذاری پلاک به شخص ثالث (در صورت واگذاری پلاک)
- مدارک مربوط به احراز محل سکونت
- مدارک مربوط به پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو
نحوه استعلام پلاک فک شده
برای استعلام فک پلاک شما میتوانید از سرویس استعلام پلاک فعال آیتول استفاده کنید و با وارد کردن کد ملی خود، وضعیت پلاکهای فعال و فکشده خود را ببینید. به این ترتیب از فک پلاک خود اطمینان خاطر پیدا خواهید کرد. این مورد بهویژه زمانی که خودرو خود را به فروش رساندهاید و میخواهید مطمئن شوید که مالک جدید فک پلاک را انجام داده است، کارآیی خواهد داشت. به این صورت شما از مدت اعتبار پلاک فک شده نیز اطلاع پیدا خواهید کرد.
البته توجه داشته باشید که مدت اعتبار فک پلاک معمولا به زمانی گفته میشود که مالک قبلی در وکالت فروش به مالک جدید به او فرصت میدهد تا فک پلاک را انجام دهد و تعویض پلاک را در یکی از مراکز به انجام برساند. برای انجام این کار به سایت یا اپلیکیشن آیتول مراجعه کنید. آیتول یک سامانه جامع خدمات خودرو است که خدماتی مانند استعلام و پرداخت خلافی، استعلام عوارض آزادراهی، استعلام طرح ترافیک ، مالیات نقل و انتقال خودرو و صدها خدمت دیگر را ارائه میدهد.
سخن پایانی
همانطور که در بالا مشاهده کردید، فک پلاک خودرو فروخته شده در مرکز تعویض پلاک انجام میشود و مراحل آن با درخواست فک پلاک خودرو فروخته شده و ارائه مدارک به انجام میرسد. در حال حاضر امکان درخواست فک پلاک اینترنتی بهطور کامل وجود ندارد و شما تنها میتوانید نوبتدهی برای تعویض پلاک را بهصورت اینترنتی دنبال کنید.
اگر تجربهای درباره فک پلاک ماشین فروخته شده دارید، مشتاق دنبال کردن آن در بخش نظرات وبسایت هستیم. همینطور پیشنهاد میکنیم که این مطلب را با دوستان و آشنایان خود نیز به اشتراک بگذارید تا آنها هم با فک پلاک و نحوه استعلام پلاک فک شده آشنایی پیدا کنند.
دیدگاهتان را بنویسید