آموزش روش های پنچرگیری لاستیک تیوبلس
یکی از انواع لاستیکهایی که بسیاری از رانندگان آن را برای خودرو خود استفاده میکنند، لاستیک تیوبلس است. در صورتیکه لاستیک تیوبلس دارید و میخواهید برای پنچرگیری تیوبلس اقدام کنید، با ما در این مطلب همراه باشید تا به آموزش پنچرگیری این دسته از لاستیکها بپردازیم.
مراحل پنچرگیری لاستیک تیوبلس
برخلاف پنچرگیری لاستیکهای معمولی که نیاز به باز کردن لاستیک از روی رینگ و تعمیر تیوب دارند، در پنچرگیری لاستیکهای تیوبلس، فرایند سادهتری در پیش خواهید داشت. برای پنچرگیری لاستیکهای تیوبلس، نیازی به جدا کردن لاستیک از رینگ ندارید و در برخی موارد حتی لازم نیست که چرخ را هم جدا کنید. تنها باید جسم خارجی را که باعث پنچری شده است، از لاستیک دربیاورید و سپس محل سوراخ را با چسب و فیتیله مخصوص پنچرگیری بپوشانید.
بعد از چند دقیقه که فیتیله و چسب به خوبی ثابت شدند، میتوانید اضافات فتیله را با تیغ از سطح لاستیک جدا کنید. البته، برخی تعمیرکاران برای پنچرگیری از نخ پنچری هم استفاده میکنند که بسته به محل سوراخ میتواند گزینه مناسبی باشد.
روشهای پنچرگیری تیوبلس
پنچر شدن لاستیک یکی از مشکلات متداول برای رانندگان است که میتواند در هر زمان و مکانی رخ دهد. درباره نحوه پنچرگیری لاستیک تیوبلس باید بگوییم که میتوانید از روشهای زیر برای این منظور استفاده کنید:
پنچرگیری با ژل پنچرگیری
برای پنچرگیری با ژل پنچرگیری نیاز است تا مراحل زیر را پشتسر بگذارید:
-
باز کردن پیچهای چرخ
خودرو خود را در مکانی صاف و امن قرار دهید. با استفاده از آچار مخصوص چرخ، پیچهای چرخ را بهصورت ضربدری و خلاف جهت عقربههای ساعت شل کنید. این کار باید قبل از جک زدن انجام گیرد تا وزن خودرو مانع چرخیدن چرخها شود.
-
جک زدن و بالا بردن ماشین
طبق دفترچه راهنما، جک را در محلهای مشخص زیر خودرو قرار دهید و با استفاده از جک خودرو یا جکهای هیدرولیکی، چرخ معیوب را به آرامی از زمین جدا کنید.
-
بیرون آوردن چرخ
پیچهای چرخ را کاملا باز کنید و در مکانی امن قرار دهید. حتما چرخ را با احتیاط از محل خود بیرون بیاورید.
-
بررسی چرخ و پیدا کردن محل نشتی
لاستیک را به دقت بررسی کنید تا جسم خارجی را بیابید. با استفاده از گچ یا ماژیک، محل نشتی را علامتگذاری کنید و اگر جسم خارجی قابل مشاهده نبود، مراحل اولیه اسپری پنچرگیری را دنبال کنید.
-
تمیز کردن محل نشتی
از سوهان مخصوص موجود در کیت پنچرگیری برای تمیز کردن محل نشتی استفاده کنید. این کار باعث میشود که ماده پنچرگیری بهتر به سطح لاستیک بچسبد.
-
پر کردن محل نشتی با ژل یا چسب مخصوص
ابزار مخصوص در کیت را به چسب یا ماده پنچرگیری آغشته کنید. ابزار را به محل نشتی فشار دهید و ماده را به داخل شکاف وارد کنید. دقت به خرج دهید که ماده بهطور کامل داخل محل نشتی قرار گیرد.
-
بریدن قسمتهای اضافی ماده پنچرگیری
پس از چند دقیقه که ماده پنچرگیری خشک شد، قسمتهای اضافه بیرونزده را با کاتر یا تیغ ببرید. این کار باعث میشود که سطح لاستیک صاف و یکدست شود.
-
باد کردن لاستیک
به کمک پمپ باد، لاستیک را تا میزان فشار مناسب باد کنید. میزان فشار مجاز باد لاستیک در دفترچه راهنمای خودرو ذکر شده است.
-
اطمینان از رفع نشتی
محل نشتی را با کف صابون یا آب و شامپو بررسی کنید. اگر حبابی ایجاد نشد، نشتی رفع شده است.
-
نصب مجدد چرخ
چرخ را در محل خود قرار دهید و پیچها را بهصورت ضربدری و در جهت عقربههای ساعت ببندید. در این مرحله، پیچها را کمی سفت کنید.
-
پایین آوردن جک و محکم کردن نهایی پیچها
جک را به آرامی پایین بیاورید تا وزن خودرو روی چرخ قرار گیرد. مجددا پیچها را با آچار مخصوص محکم کنید.
پس از انجام این فرایند باید اطمینان حاصل کنید که همه چیز درست بسته شده باشد. در صورت اطمینان از سلامت لاستیک میتوانید به مسیر خود ادامه دهید. البته، موضوعی که باید به آن توجه کنید، این است که استفاده از ژل یا کیت پنچرگیری، راهحلی موقت است و توصیه میشود که لاستیک را در اسرع وقت تعمیر یا تعویض کنید.
پنچرگیری با اسپری پنچرگیری
برای پنچرگیری با اسپری پنچرگیری، مراحل زیر را انجام دهید:
- پیدا کردن سوراخ لاستیک: لاستیک را تا حد معمول باد کنید. برای یافتن میزان باد مجاز، از دفترچه راهنمای خودرو کمک بگیرید.
- بررسی لاستیک: به دقت سطح لاستیک را مورد بررسی قرار دهید. در صورت نیاز، برای بهتر دیدن سوراخ یا اجسام خارجی از نور چراغ قوه استفاده کنید.
- شنیدن صدای خروج هوا: اگر نشتی هوا با چشم قابل مشاهده نیست، به صدای «هیس» یا «پیس» که نشاندهنده خروج هواست، دقت کنید. میتوانید دست خود را روی لاستیک حرکت دهید تا محل خروج هوا را بیابید.
- پوشاندن لاستیک با کف یا اسپری شناسایی نشتی: مقداری کف صابون یا شامپو درست کنید و آن را به سطح لاستیک بزنید. مشاهده حباب در هر نقطه، نشاندهنده محل نشتی است.
- استفاده از اسپری پنچرگیری: اتصال نازل اسپری به محل ورودی باد لاستیک را انجام دهید. با دقت اسپری را تخلیه کنید تا محتویات آن وارد لاستیک شود. اسپری بهطور همزمان سوراخ را میبندد و لاستیک را نیز باد میکند.
- چرخاندن لاستیک برای توزیع یکنواخت ماده پنچرگیری: چرخ را کمی حرکت دهید تا ماده داخل لاستیک پخش شود. این کار کمک میکند تا تمام محلهای احتمالی نشتی پوشش داده شوند.
پس از انجام این فرایند باید دوباره فشار باد لاستیک را چک کنید. محل پنچرشده را با کف صابون مورد بررسی قرار دهید تا از رفع نشتی اطمینان حاصل شود. لازم به ذکر است که روش اسپری فقط برای رفع موقت مشکل طراحی شده است و تا ۳ روز یا ۱۶۰ کیلومتر کاربرد دارد.
تفاوت لاستیک تیوبلس و معمولی در پنچری
یکی از پرسشهای مهم افرادی که به دنبال خرید بهترین لاستیک ایرانی یا خارجی هستند، این است که تفاوت لاستیک تیوبلس و معمولی چیست؟ به منظور پاسخ به این پرسش باید بگوییم که تفاوتهای اصلی بین لاستیک تیوبلس و معمولی هنگام پنچری به وضوح مشخص میشود. برای درک بهتر این تفاوت، تصور کنید که یک میخ در تایر خودرو شما فرو میرود. در صورتیکه لاستیک شما از نوع معمولی باشد، این میخ علاوه بر سوراخ کردن لاستیک، تیوب را هم سوراخ میکند؛ در نتیجه، هوا با سرعت زیادی خارج میشود که این موضوع میتواند بهخصوص در سرعتهای بالا، به انفجار لاستیک و وقوع حادثه رانندگی منجر شود.
اما در لاستیکهای تیوبلس، وضعیت متفاوت است. زمانی که میخ وارد لاستیک میشود، مواد داخلی لاستیک به اطراف میخ میچسبند و میخ بهعنوان درپوش عمل میکند و از نشتی هوا جلوگیری خواهد کرد. این ویژگی باعث میشود که خروج هوا بسیار کندتر انجام گیرد و شما حتی در سرعتهای بالا بتوانید مسیر طولانیتری را بدون مشکل طی کنید.
لاستیکهای تیوبلس اگر به درستی نصب شده باشند، معمولا روزانه تنها ۰.۲۵ اتمسفر هوا از دست میدهند. در صورتیکه این میزان بیشتر باشد، ابتدا باید مطمئن شوید که درپوش سوزن باد محکم بسته شده باشد. در غیر اینصورت، ممکن است لازم باشد که علت پنچری لاستیک را بررسی کنید که تمامی این موارد کمک میکنند تا عمر مفید لاستیک تیوبلس بیشتر شود.
پنچرگیری لاستیک تیوبلس با آیتول
حتی اگر بهترین لاستیک خارجی را خریداری کنید، ممکن است با مشکل پنچری لاستیک خودرو خود مواجه شوید. در چنین شرایطی اگر قصد دارید که به بهترین شکل ممکن برای پنچرگیری خودرو اقدام کنید، میتوانید از سرویس پنچرگیری سیار آیتول کمک بگیرید.
آیتول با سرویس پنچرگیری در محل، راهحلی سریع و مطمئن را برای رفع مشکل پنچری لاستیک تیوبلس شما ارائه میدهد. دیگر نیازی به جستجوی تعمیرگاههای دور یا صرف وقت در صفهای طولانی نیست؛ تنها کافی است درخواست خود را ثبت کنید تا متخصصین ما در کمترین زمان با تجهیزات کامل به محل شما بیایند.
دیدگاهتان را بنویسید