همه ما برای یکبار هم که شده، پرداخت عوارض آزادراهی در سفرهای جاده‌ای را تجربه کردیم. همیشه در بین مسیر  اتاقک‌هایی قرار گرفته که فردی در آن دریافت عوارض آزادراهی را انجام می‌دهد. با پیشرفت تکنولوژی کم کم پرداخت عوارض نیز در خیلی از مسیرها الکترونیکی شده است. همچنین شیوه پرداخت هم تغییراتی داشته که یکی از این روش‌های جدید ETC نام دارد که فعال سازی و شارژ برچسب عوارض آزادراهی است و با آن دیگر حتی نیازی به توقف در مسیر ندارید و عوارض با وجود آن برایتان به صورت خودکار ثبت خواهد شد. اگر می‌خواهید درمورد این روش و نحوه شارژ و فعال سازی آن بیشتر بدانید، در این مقاله با ما همراه باشید.

کاربرد پرداخت به روش ETC یا برچسب عوارض آزادراهی چیست؟

همیشه پیشرفت تکنولوژی راهی برای راحت تر و آسان کردن مشکلات انسانها بوده و هست. پرداخت عوارض آزادراهی به صورت الکترونیکی نیز برای جلوگیری از ترافیک، آلودگی و کاهش حمل و نقل جاده‌ای به وجود آمده. روش ETC که مخفف  Electronic Toll Collection است، به این معنی بوده که صاحب ماشین برچسبی مخصوص را برای خودروی خود می‌خرد و آن را بر روی شیشه جلوی اتومبیل نصب می‌کند و بعد از آن درصورت گذر از هر جاده یا آزادراهی که نیاز به پرداخت عوارض وجود دارد، به طور خودکار برای وسیله نقلیه او به ثبت خواهد رسید. حالا که تا حدودی با این روش آشنا شدید، در ادامه به این می‌پردازیم که این روش چطور کار می‌کند.‌

کاربرد برچسب عوارض آزادراهی

برچسب عوارض آزادراهی یا  ETC به چه صورت کار میکند؟

همانطور که قبلتر گفتیم بعد از خرید برچسب عوارض آزادراهی و چسباندن آن بر روی شیشه جلوی خودرو، درصورت گذر از آزادراه، همه چیز به صورت خودکار انجام خواهد شد. اما اینکه چه ابزارها و سیستمی این کار را انجام می‌دهند به شما خواهیم گفت.

در قسمتهایی از جاده، حس گرهایی نصب شده که بدون نیاز به توقف، با گذر هر خودرو از جلوی آن به سیستم موجود در شبکه اعلام می‌کند. گیرنده‌های موجود با برقراری ارتباطات رادیویی، شناسه برچسب عوارض خودرو را خوانده و از راه فناوری فیبر نوری، داده‌ها را به مرکز منتقل می‌کنند. همچنین در آن قسمت از عوارضی، آنتن‌هایی وجود دارند که وظیفه آنها خواندن این برچسب‌هاست تا اطلاعات آنها را برای سامانه عوارض خودرو بفرستد.

دوربین‌هایی نیز در بخش‌هایی از آزادراهها وجود دارند که پلاک خودروها را ضبط خواهند کرد که در آن تاریخ و ساعت عبور و مرور، پلاک خودرو و سریال برچسب را ثبت می‌کنند و به این صورت داده‌های دریافتی هر ماشین کنترل شده و به ایستگاه عوارضی منتقل خواهد شد و بعد از آن به سامانه مرکزی فرستاده می‌شود تا سامانه مرکزی عوارض را محاسبه کرده و به‌صورت خودکار مبلغ عوارض را از موجودی شارژ برچسب هر خودرو کم کند.

دیدید که چه ساده و راحت، بدون نیاز به معطل شدن و در ترافیک ماندن، عوارض شما پرداخت خواهد شد! همچنین برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو هم می‌توانید بدون نیاز به حضور در مرکز پلیس +۱۰ و ساعتها در صف ماندن به صورت آنلاین و تنها با وارد کردن پلاک خودرو، تلفن همراه و کد ملی مالک از اپلیکیشن‌های مطمئنی مانند آیتول استفاده کنید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا درمورد خدمات دیگر سامانه آیتول که می‌توانید به صورت آنلاین انجام دهید می‌گوییم.

برچسب عوارض آزادراهی یا  ETC به چه صورت کار میکند؟

شارژ برچسب عوارض آزادراهی چه مزایایی نسبت به دیگر روش ها دارد؟

استفاده از فناوری‌های جدید همیشه مزایایی را به همراه خود خواهد داشت. روش شارژ برچسب عوارض آزادراهی نیز نسبت به دیگر روش‌های پرداخت مزایایی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • به دلیل اینکه توقفی در ایستگاه عوارضی صورت نمی‌گیرد، باعث مصرف سوخت کمتری خواهد شد.
  • درصورت استفاده از شارژ برچسب عوارض آزادراهی دیگر نیازی به توقف خودروها در جاده نیست و می‌توانند بدون لحظه‌ای توقف، با سرعت به سفر خود ادامه بدهند.
  • راننده دیگر نیازی به حمل پول نقد ندارد و خیلی ساده و سریع عوارض از حساب برچسب راننده کسر می‌شود.
  • با حذف شدن ایستگاههای پرداخت حضوری عوارضی، هزینه‌های جاده‌ها و آزادراهها کم خواهد شد.
  • بررسی تراکنش‌های صورت‌گرفته هر برچسب عوارض خودرو در صورت وجود اینترنت و گوشی همراه هوشمند امکان‌پذیر است.
  • با وجود شارژ برچسب عوارض آزادراهی خودرو و سیستم‌های الکترونیکی، این موضوع به‌طور شبانه‌روزی تحت‌کنترل درخواهد آمد

طرح ترافیک تهران نیز از مواردی است که توسط دوربین‌های موجود در سطح شهر به صورت شبانه‌روزی کنترل می‌شود.

مزایای شارژ برچسب عوارض آزادراهی

چگونه برچسب عوارض برای خودروی خود تهیه کنیم ؟

برای تهیه برچسب عوارض خودرو راههای مختلفی وجود دارد که به شرح زیر است:

  • مراجعه به دفاتر خدمات پیشخوان دولت
  • مراجعه به دفاتر نمایندگان مجاز فروش که مرکز راهور معرفی کرده است.
  • مراجعه به ایستگاه‌های پرداخت عوارضی خودرو که خدمات الکترونیکی هم ارائه می‌دهند.
  • دریافت برچسب الکترونیکی با مراجعه به بعضی از شعبه‌های منتخب بانک مسکن هم امکان‌پذیر است.
  • امکان ثبت درخواست برچسب عوارضی خودرو در سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض بانک مسکن و دریافت برچسب از راه پست نیز وجود دارد.

ساده ترین روش شارژ برچسب عوارض آزادراهی بانک مسکن و فعال سازی آن چگونه است؟

زمانی که برای اولین بار اقدام به دریافت برچسب عوارض می‌کند، باید مبلغی را بپردازید، ولی برای دفعات بعد نیاز به شارژ برچسب است که جلوتر روش‌های آن را خواهیم گفت.

برای شارژ برچسب می‌توانید به سامانه اینترنت بانک مسکن، اپلیکیشن آن یا یکی از شعبه‌های منتخب این بانک مراجعه کنید. همچنین  دستگاه‌های خودپرداز و تلفن‌بانک مسکن هم در شارژ برچسب عوارض کمک می‌کنند.  با شماره‌گیری کد #۷۱۴* از طریق خطوط ایرانسل نیز شارژ برچسب عوارضی خودرو امکان‌پذیر است.

مطمئنا استعلام عوارض خودرو و پرداخت آن به صورت غیرحضوری بسیار آسان‌تر است، اما درصورتی که هر کدام از این روش‌ها به دلیلی برایتان سخت بود، می‌توانید با مراجعه حضوری به نمایندگان مجاز فروش اقدام به خرید برچسب الکترونیکی کنید.

تهیه برچسب عوارض آزادراهی از سامانه بانک مسکن

استعلام و پرداخت خلافی، بدهی و عوارض خودرو با آیتول

همانطور که قبلتر گفتیم، شما می‌توانید از طریق آیتول خدمات خودرو را به صورت آنلاین انجام دهید. تنها با وراد کردن اطلاعاتی چون شماره پلاک، شماره موبایل و کدملی مالک خودرو می‌توانید خلافی و بدهی‌های خودروی خود را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری پرداخت کنید. همچنین از طریق سامانه آیتول خرید بیمه ماشین به صورت آنلاین قابل انجام است و با مقایسه بهترین شرکت‌ها با هم می‌توانید خرید مطمئن و به صرفه را داشته باشید.

برچسب عوارض را باید در کدام بخش از خودرو بچسبانیم؟

بهترین جایی که برای چسباندن برچسب وجود دارد، بخش بالای شیشه جلو و پشت آینه است. این نکته هم بدانید که برای چسباندن برچسب باید به صورت افقی آن را نصب کنید. همچنین تمیز بودن آن مهم است، به این خاطر که ممکن است برداشتن تصویر آن توسط دوربین‌ها میسر نشود و این به ضررتان خواهد بود، چون اگر به هر دلیلی تصویر برچسب مخابره نشود، مبلغی از حساب شما کسر نخواهد شد و در نهایت جریمه می‌شوید. پس برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی حتما شیشه‌ جلو را قبل از چسباندن حسابی تمیز کنید و موقع چسباندن آن به بخش چسبناک آن دست نزنید تا خاصیت چسبندگی از بین نرود. همچنین بعد از چسباندن، محل آن را تغییر ندهید تا ثبت اطلاعات از بین نرود. این نکته را نیز بدانید که شیشه جلویی برخی از ماشین‌ها با آلیاژ فلز پوشش داده شده و روی عملکرد درست برچسب اثرات منفی خواهد گذاشت.

برای شارژ برچسب عوارض آزادراهی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

برچسب عوارضی محدودیتی در استفاده ندارد و هر وقت که آن را شارژ کنید تا زمانی که موجودی داشته باشد قابل استفاده است. درصورت فروش خودرو نیز برچسب قابل انتقال به خودروی جدید نخواهد بود، ولی شارژ برچسب عوارض آزادراهی به حساب صاحب جدید خودرو قابل انتقال است. این را نیز بدانید که این برچسب‌ها در مقابل نور و گرما مقاوم‌ بوده و در معرض آب‌وهوای مختلف تخریب نخواهند شد.