مالیات نقل و انتقال خودرو

عوارض خودرو ،خلافی خودرو ،بیمه

خلافی خودرو

استعلام و پرداخت خلافی خودرو

بیمه شخص ثالث خودرو

شخص ثالث ، بدنه ، شخص ثالث موتور سیکلت

باتری خودرو

خرید انواع باتری، نصب رایگان

نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادف

خسارت افت قیمت خودرو در تصادف

یکی از چالش‌های اصلی پس از تصادف، علاوه بر هزینه تعمیرات، افت قیمت خودرو است. افت قیمت خودرو در تصادف به معنای کاهش ارزش خودرو تصادفی نسبت به قبل از تصادف است. حتی پس از تعمیر کامل، اکثر خریداران تمایل کمتری به خرید خودرویی دارند که در گذشته تصادف کرده است.

این کاهش ارزش که به‌عنوان افت قیمت شناخته می‌شود، در مواردی قابل جبران است و می‌توان خسارت آن را دریافت کرد. در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا شما را با خسارت افت قیمت خودرو در تصادف آشنا کنیم و به چگونگی دریافت آن بپردازیم.

خرید آنلاین بیمه بدنه

چه کسی باید خسارت افت قیمت در تصادفات را پرداخت کند؟

نحوه درخواست خسارت افت قیمت خودرو

بر اساس جدیدترین قوانین بیمه در آبان ۱۴۰۳، از حالا به بعد، مسئولیت پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت ماشین در تصادف به شرکت‌های بیمه واگذار شده است. این دستورالعمل با مشارکت بیمه مرکزی، پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و سایر نهادهای مرتبط تدوین شده است.

تا پیش از این مصوبه، بیمه شخص ثالث تنها به خسارت‌های فیزیکی وارد بر اموال شخص ثالث اختصاص داشت و افت قیمت خودرو در تصادفات به‌عنوان زیان مالی در تعهد بیمه‌گران نبود. اما اکنون با تصویب دستورالعمل جدید، افت قیمت خودرو به‌عنوان بخشی از خسارت ناشی از تصادف به رسمیت شناخته شده است و مقصر حادثه باید آن را جبران کند.

در این راستا، اگر فرد مقصر بیمه نداشته باشد، مسئولیت پرداخت کلیه خسارات از جمله خسارت افت قیمت به عهده او خواهد بود؛ اما اگر بیمه داشته باشد و سقف تعهدات بیمه‌ای او برای جبران همه خسارات کافی نباشد، مابه‌التفاوت خسارت توسط شخص مقصر پرداخت می‌شود.

شرکت‌های بیمه از اول دی ۱۴۰۳ ملزم هستند که بر اساس این دستورالعمل جدید، در صورت بروز تصادف، خسارت افت قیمت خودرو را به زیان‌دیده پرداخت کنند. بدین‌ترتیب، قدمی مهم جهت حمایت از حقوق مالکان خودرو برداشته شده است.

نحوه درخواست افت قیمت خودرو در تصادفات

افت قیمت خودرو

اگر بخواهیم شما را با نحوه درخواست افت قیمت خودرو در تصادف آشنا کنیم، باید بگوییم که در صورت تصادف، فرد زیان‌دیده برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو باید مراحل مشخصی را طی کند. این مراحل به شرح زیر هستند:

  • مالک خودرو باید به منظور طرح شکایت به دفتر خدمات قضایی مراجعه کند و درخواست خود را به ثبت برساند.
  • پس از ثبت شکایت، پرونده برای بررسی به شورای حل اختلاف ارجاع داده می‌شود.
  • شاکی باید مدارکی مانند کروکی تصادف، مدارک شناسایی و گزارش پلیس را ارائه دهد.
  • شورای حل اختلاف پس از دریافت مدارک، موضوع را برای ارزیابی میزان خسارت افت قیمت به کارشناس مربوطه ارجاع می‌دهد تا هزینه کارشناسی توسط فرد زیان‌دیده پرداخت شود.
  • بعد از ارزیابی کارشناس و تعیین مبلغ نهایی افت قیمت، شاکی می‌تواند دادخواست خود را به مالک خودرو مقصر و شورای حل اختلاف یا دادگاه ارائه دهد.

با طی این مراحل قادر خواهید بود برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو خود اقدام کنید. موضوع مهمی که باید آن را مدنظر قرار دهید، این است که چنانچه میزان خسارت کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، پرونده در شورای حل اختلاف رسیدگی می‌شود؛ اما در صورت بیشتر بودن مبلغ، رسیدگی در دادگاه انجام خواهد شد.

شرایط دریافت خسارت افت قیمت خودرو

خسارت افت قیمت خودرو

در ارتباط با شرایط دریافت خسارت افت قیمت خودرو باید گفت که از این پس، شرکت‌های بیمه شخص ثالث و بدنه موظف هستند که این نوع خسارت را بر اساس میزان و نوع آسیب وارد به خودرو بپذیرند و پوشش دهند.

خسارت افت قیمت خودرو تنها در صورت آسیب‌های شدید به بدنه خودرو پرداخت می‌شود و صدمات جزئی شامل این نوع خسارت نیستند. بر اساس این دستورالعمل، کارشناسان میزان خسارت افت قیمت را با توجه به سن و ارزش خودرو و شدت خسارت ارزیابی می‌کنند و مالکان خودرو تنها یک بار قادر به دریافت این خسارت برای هر تصادف خواهند بود. در واقع، نظر کارشناسان نقش بسیار مهمی در دریافت خسارت افت قیمت خودرو دارد.

شرایط عدم دریافت خسارت افت قیمت خودرو

در برخی شرایط، خسارت افت قیمت خودرو پرداخت نمی‌شود. موضوع مهمی که باید بدانید، این است که افت قیمت خودرو به‌طور معمول به خودروهایی تعلق می‌گیرد که کمتر از ۵ یا ۶ سال از تولید آن‌ها گذشته باشد؛ بنابراین، در صورتی‌که خودرو بیش از این عمر داشته باشد، امکان مطالبه افت قیمت وجود ندارد. البته خودروهای وارداتی به دلیل ارزش بالای آن‌ها حتی بعد از گذشت ۵ یا ۶ سال نیز ممکن است مشمول دریافت خسارت افت قیمت شوند.

در صورتی‌که افت قیمت خودرو در دادگاه تایید شود و مالک مقصر از پرداخت آن خودداری کند، ممکن است که با حکم دادگاه با خطر توقیف اموال یا جلب مواجه شود. تنها شرایطی که می‌تواند از پرداخت این خسارت جلوگیری کند، این است که بر اساس نظر کارشناس، به خودرو افت قیمت تعلق نگیرد یا فرد زیان‌دیده از دریافت این خسارت صرف‌نظر کند.

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

پرداخت خسارت افت قیمت با بیمه بدنه

در صورتی‌که قصد دارید تا با بیمه کردن خودرو خود از مزایای دریافت خسارت افت قیمت بهره‌مند شوید، می‌توانید به‌صورت آنلاین از خدمات بیمه بدنه آیتول استفاده کنید. آیتول امکان تمدید و خرید بیمه بدنه را به‌صورت آنلاین فراهم کرده است تا بتوانید به سریع‌ترین شکل ممکن به این هدف برسید.

لازم به ذکر است که در آیتول امکان خرید قسطی بیمه بدون چک و کارمزد را نیز دارید؛ بدین‌ترتیب، تمامی افراد می‌توانند با خیال راحت از طریق این سایت بیمه خریداری کنند. خدمات آیتول تنها به این حوزه محدود نمی‌شود و شما از طریق این سامانه می‌توانید سایر خدمات مربوط به خودرو نظیر پرداخت خلافی، عوارض خودرو و … را نیز دریافت کنید.

01کدام بیمه افت قیمت خودرو را می‌دهد؟

بیمه شخص ثالث در کنار پرداخت خسارات به اشخاص ثالث، افت قیمت خودرو را هم در تصادفات رانندگی پوشش می‌دهد.

02افت قیمت خودرو در تصادف تا چند سال است؟

یکی از پرسش‌های مهمی که افراد مطرح می‌کنند، این است که افت قیمت خودرو در تصادف تا چند سال پرداخت می‌شود. در پاسخ باید بگوییم که خودروهای داخلی با عمر بیش از 5 سال شامل خسارت افت قیمت نمی‌شوند.

03افت قیمت شامل چه خودروهایی می‌شود؟

افت قیمت خودرو شامل هر خودرویی نمی‌شود و در حال حاضر خودروهای صفر تا 5 سال ساخت، خودروهای خارجی و خودروهای خاص و لوکس مشمول این قانون هستند.

04آیا سپر خودرو شامل افت قیمت می‌شود؟

اینکه کدام‌یک از بخش‌های خودرو مشمول افت می‌شود، به مدل خودرو و میزان خسارت وارده بستگی دارد.

05برای دریافت افت قیمت خودرو چه باید کرد؟

برای دریافت افت، مالک خودرو باید برای طرح شکایت به دفتر خدمات قضایی مراجعه کند. بعد از شکایت، پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع می‌شود و پس از ارائه مدارک و ارزیابی توسط کارشناسان، مبلغ زیان مشخص خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و مربوط به شرکت کیان افق هیربد است.