احتمالاً این اتفاق در زمان خرید برای شما هم پیش آمده که بعد از کشیدن کارت اعتباری، پول از حسابتان کسر شده و تراکنش ناموفق بوده است. ممکن است بعد از این اتفاق بر سر دوراهی گیر کرده باشید که از خرید منصرف شوید و ۷۲ ساعت صبر کنید تا پول به حسابتان برگردد یا دوباره کارت بکشید. این تردید برای کسانی که به دنبال پیگیری خلافی پرداخت شده خودرو هستند نیز صدق می‌کند. بسیاری از رانندگان از ترس ۲ برابر شدن بعضی خلافی‌ها یا بالا رفتن مبلغ کل جریمه‌ها، بعد از دیدن برگه جریمه به‌سرعت مبلغ آن را می‌پردازند؛ اما اگر به‌محض پرداخت مبلغ خلافی به سایت راهور سر بزنند با وضعیت عجیبی روبرو خواهند شد. چرا که باوجود پرداخت مبلغ جریمه و کسر از حساب بانکی، هنوز آن خلافی از لیست خلافی پرداخت شده خودروی آن‌ها کسر نشده است.

اگر این اتفاق برای شما هم رخ‌ داده و دیگر نمی‌خواهید برای پیگیری خلافی پرداخت شده خود ساعت‌ها در مراکز پلیس +۱۰ منتظر بمانید یا به دنبال راهی برای پیشگیری از این موضوع هستید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

استعلام خلافی خودرو

روش‌های پیگیری خلافی پرداخت شده چیست؟

از همین ابتدا باید بگوییم تنها روش برای پیگیری خلافی پرداخت شده، مراجعه به سامانه راهور یا مراکز پلیس +۱۰ نیست. این روزها با افزایش سامانه‌های اینترنتی مختلف می‌توانید به‌راحتی و با صرف هزینه و زمان کمتر، خلافی خودرو را استعلام و آن را پرداخت کنید. به‌صورت کلی برای استعلام خلافی خودرو، به‌جز مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰، می‌توانید از راه‌های زیر هم استفاده کنید:

  • استعلام اینترنتی خلافی خودرو با آیتول
  • استعلام خلافی با کد VIN یا کد USSD
  • استعلام خلافی با پیامک
  • استعلام خلافی با کد ملی
استعلام و پرداخت خلافی با نصب آیتول

۳ روش برای گرفتن خلافی خودرو با موبایل

در بخش قبل به‌طورکلی روش‌های استعلام و پیگیری خلافی پرداخت شده را معرفی کردیم. تمام روش‌های بالا، برای گرفتن خلافی خودرو با موبایل نیز صدق می‌کنند.

  • روش اول: کد VIN خودرو (یک کد هفده‌ رقمی متشکل از اعداد و حروف انگلیسی) را به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ پیامک کنید.
  • روش دوم: حتی اگر تلفن همراه شما به اینترنت هم متصل نباشد، کافی است کد *۱۱۰# را شماره‌گیری کنید تا از خلافی خودرو باخبر شوید.
  • روش سوم: اتصال موبایل به اینترنت، نصب اپلیکیشن آیتول و استعلام و پیگیری خلافی خودرو با کد ملی یا پلاک، برای مشاهده جزئی یا کلی مبلغ خلافی

پیگیری خلافی پرداخت شده و تسویه آن‌ها، در زمان خرید و فروش خودرو اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند. چراکه در زمان معامله خودرو، گواهی عدم خلافی خودرو یکی از مهم‌ترین مدارک محسوب می‌شود.

راه‌های گرفتن خلافی خودرو با موبایل

کاهش خلافی خودرو با اعتراض به جریمه‌ها

یکی از روش‌های کاهش مبلغ خلافی خودرو، اعتراض به جریمه‌هاست. این موضوع فقط برای اعتراض به جریمه رانندگی و داشتن برگه جریمه نیست. امکان دارد در زمان پیگیری خلافی پرداخت شده یا استعلام خلافی، به مبلغ کل جریمه‌ها اعتراض کنید.

برای این کار باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید و فرم‌های مربوط به ثبت درخواست اعتراض را پرکنید. همانند اکثر امور مربوط به خودرو، در مورد اعتراض به جریمه‌ها نیز باید مدارکی مانند اصل کارت شناسایی مالک و اسناد خودرو را همراه داشته باشید.

مهم‌ترین نکته در پیگیری خلافی پرداخت شده چیست؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که پیگیری خلافی پرداخت شده فقط در زمان خرید و فروش خودرو برای شما اهمیت دارد، باید بگوییم بهتر است بعد از فروش خودرو هم پیگیر خلافی آن باشید. اگر بعد از فروش خودرو، پلاک آن هنوز به نام شما باشد، تمامی تخلفات خودرو به نام شما ثبت می‌شود. اگر می‌خواهید مصداق ضرب‌المثل «آش نخورده و دهان سوخته» نباشید، استعلام پلاک فعال خودرو را پشت گوش نیندازید.

با این کار اجازه سوءاستفاده از هویت خود را به مالک جدید نمی‌دهید و متوجه می‌شوید که در سامانه راهور چند پلاک فعال به نام شما وجود دارد. البته این موضوع برای خریدار هم اهمیت دارد تا بعد از پرداخت میلیون‌ها تومان پول برای خرید خودرو، بتواند مطمئن شود که پلاک آن به نامش ثبت‌ شده است.

جلوگیری از سوءاستفاده هویتی با استعلام پلاک فعال خودرو

 

پیگیری خلافی پرداخت شده در زمان پرداخت مجدد قبض جریمه

احتمالاً برایتان پیش آمده که پس از پرداخت خلافی خودرو به سایت راهور مراجعه کرده‌اید تا ببینید که آیا آن تخلف از فهرست خلافی‌ها حذف‌ شده است یا خیر. پس از این‌که دیده‌اید هنوز تخلف حذف نشده، احتمالاً تصور کرده‌اید که تراکنش ناموفق بوده و باید مجددا آن را پرداخت کنید. این در حالی است که همه دارندگان خودرو باید این موضوع را بدانند که سایت راهور هر ۷۲ ساعت یک‌بار به‌روزرسانی می‌شود و نیازی نیست که حتماً جریمه را مجدد پرداخت کنید. اما نگران نباشید اگر هم این اتفاق افتاد، کافی است با همراه داشتن شناسه پرداخت و برگه جریمه به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید تا به این موضوع رسیدگی کنند.

چگونه از پرداخت مجدد جریمه جلوگیری کنید؟

برای جلوگیری از پرداخت مجدد قبض، پیشنهاد می‌کنیم از سامانه آیتول برای استعلام خلافی و پیگیری خلافی پرداخت شده استفاده کنید. در این سامانه می‌توانید از مجموع کل خلافی تنها با داشتن پلاک خودرو استفاده کنید.

نکته مهم دیگر این است که نداشتن بیمه شخص ثالث تخلف محسوب می‌شود. به این معنی که افسران راهنمایی و رانندگی در زمان تخلف، بعد از گواهینامه و کارت خودرو از شما بیمه شخص ثالث هم می‌خواهند؛ بنابراین اگر هنوز برای خرید این بیمه اقدام نکردید، پیشنهاد می‌کنیم از تسهیلات بیمه قسطی ماشین در سایت آیتول غافل نشوید.

جلوگیری از جریمه با خرید بیمه قسطی ماشین

چگونه از آیتول برای پیگیری خلافی پرداخت شده استفاده کنید؟

از سال‌هایی که باید برای انجام تمام‌ کارهای اداری، مانند پرداخت قبض جریمه و استعلام خلافی تا خرید و تمدید انواع بیمه، بارها به مراکز حضوری یا دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه می‌کردید، زمان زیادی گذشته است. این روزها اکثر دارندگان خودرو از طریق اینترنت و درگاه‌های اینترنتی مانند آیتول، برای انجام امور مربوط به خودرو استفاده می‌کنند.

برای مثال در مورد پیگیری خلافی پرداخت شده کافی است وارد سایت آیتول شوید و در بخش استعلام خلافی خودرو از یکی از روش‌های موجود استفاده کنید. امکانات این سایت فقط محدود به این مورد نمی‌شود، برای خرید و تمدید بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، معاینه فنی و چندین مورد دیگر نیز می‌توانید از خدمات آیتول استفاده کنید.