بیمه بدنه و جبران خسارت عمدی وارد شده به خودرو
بیمه ماشین به دو دسته بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث طبقهبندی میشود. خرید بیمه شخص ثالث اجباری و خرید بیمه بدنه اختیاری است، ولی با توجه به افزایش قیمت خودرو و هزینه تعمیرات پر هزینه، مالکین خودرو باید آن را برای ماشین خود تهیه کنند که در صورت وقوع حادثه یا تصادف بتوانند جبران خسارت وارده به خودروی خود را از بیمه دریافت کنند.
استعلام اصالت بیمهنامه خودرو
از طریق “سامانه سنهاب” بیمه مرکزی میتوانید از اصالت بیمه شخص ثالث خود مطمئن شوید. سامانه آیتول این امکان را برای تمامی دارندگان بیمه شخص ثالث فراهم کرده تا بتوانند از طریق پلاک، کد یکتا یا کد ملی نسبت به استعلام اصالت بیمهنامه خود اقدام کنند.
محاسبه و پرداخت بیمه شخص ثالث برای انواع مدلهای پراید
در سال ۱۳۷۲ شرکت سایپا برای اولین بار مراحل ساخت خودروی پراید را آغاز کرد. علیرغم تمام نقدهایی که از ایمنی این ماشین به گوش میرسد، همچنان تقاضا برای خرید خودروی پراید زیاد است. علت آن را میتوان قیمت مناسب و مصرف پایین سوخت این خودرو دانست. با توجه به فروش بالای خودروی پراید در کشور، بیمه شخص ثالث پراید در صدر پرفروشترین بیمههای شخص ثالث خودرو قرار دارد.
با توجه به افزایش قیمت قطعات ماشین، خرید بیمه شخص ثالث برای کلیه خودروها امری ضروری شده است. به دلیل تصادفات جادهای مکرر خودروی پراید در سالهای گذشته، پیشنهاد میشود تا در اولین فرصت نسبت به محاسبه بیمه پراید، خرید و یا تمدید بیمه شخص ثالث خود اقدام کنید.
هنگام بروز حادثه، بیمه بدنه چه میزان خسارت را پرداخت میکند
شاید برایتان سوال پیش آماده باشد که بیمه بدنه چند درصد خسارت را میدهد؟ بیمه بدنه معمولا خسارت کامل وارده به خودرو را پوشش نمیدهد. در بیمهنامههای بدنه خودرو، درصدی به عنوان فرانشیز مشخص میشود، که بیمهگذار باید درصدی از خسارت را خود پرداخت کند.
فرانشیز بیمه بدنه در هر پوشش و خسارتی متفاوت است. مقدار درصد فرانشیز شرکتهای بیمه با هم فرق میکند. به طور کلی فرانشیزها به این صورت بوده، که فرانشیز سرقت ۲۰% و فرانشیز آتشسوزی ۱۰% است. یعنی پرداخت ۲۰% از خسارت وارد شده به خودرو با بیمه شده خواهد بود و شرکت بیمه ۸۰% ارزش خودرو را به بیمهگذار پرداخت خواهد کرد. معمولا در خسارت سرقت کلی خودرو، بیمه بدنه به میزان ۸۰% و در موارد دیگر ۹۰% از ارزش ماشین بیمه شده را به شما برمیگرداند.
فاکتورهای موثر در تغییر نرخ فرانشیز
- تاریخ صدور گواهینامه راننده که کمتر از ۳ سال نباشد.
- سابقه رانندگی که راننده مقصر باشد یا نباشد.
- تعداد دفعاتی که بازپرداخت خسارت رخ میدهد.
- تناسب بین پوششها و خسارتی که اتفاق افتاده است.
- شرایط بیمه بدنه در هر شرکت بیمه در مورد هر فرانشیز هم بسیار موثر است.
دیه تصادف را چه کسانی میتوانند دریافت کنند
متاسفانه سالانه شاهد تعداد زیادی از تصادفات جادهای و خسارات جانی و مالی هستیم. البته بخشی از خسارات مالی تصادفات رانندگی از طریق بیمه قابل جبران است؛ اما خسارات جانی، بحث مجزایی دارد.
اگرچه این موضوع در مورد راننده مقصر حادثه نیز متفاوت خواهد بود، ولی در هر صورت نیز فرد خسارتدیده باید تا حدودی امکان جبران خسارت را داشته باشد. شاید این سوال پیش بیاید که «دیه تصادف به چه کسانی تعلق میگیرد؟» در ادامه این مقاله به پاسخ این سوال و مراحل دریافت خسارت بیمه به رانندگان مقصر میپردازیم.
زمانیکه تصادف باعث نقص عضو یا از دست رفتن یکی از افراد میشود، باید بلافاصله با افسر راهنمایی و رانندگی جهت کشیدن کروکی تصادف تماس گرفت.
در تصادفی که فرد دچار حادثه شده باشد، باید با اورژانس تماس گرفته تا در کمترین زمان مراحل کمکرسانی به او انجام شود. همراه با انتقال مصدوم به بیمارستان، خودروی راننده مقصر به پارکینگ پلیس راهور منتقل میشود.
پس از اینکه کروکی از پلیس راهنمایی و رانندگی تحویل گرفته شد، باید پروندهای برای استفاده از بیمه شخص ثالث راننده مقصر تشکیل داد. کد یکتای بیمهنامه ثالث و مدارک راننده مقصر به افراد زیاندیده تحویل داده میشود و در پایان پرونده برای صدور حکم و بررسی میزان دیه در دادسرا جریان مییابد.
در هر یک از شرایط زیر شرکت بیمه موظف است که خسارت بیمه گذار را بپردازد :
- داشتن بیمه بدنه معتبر
- داشتن گواهینامه رانندگی معتبر
- اعلام خسارت خودرو حداکثر تا ۵ روز کاری
- اعلام ارزش روز خودرو در زمان صدور بیمهنامه
- رعایت اصل حسن نیت در صدور بیمه بدنه
- عدم تعمد در ایجاد خسارت توسط بیمهگذار یا ذینفع
مراحل دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف
در صورتی که بیمه شما خدمات خسارت سیار دارد، برای ارسال کارشناس بیمه با مرکز خسارت بیمه خود تماس بگیرید. در صورتی که شرکت بیمه شما خسارت سیار نداشته و خودروی شما قابل حرکت باشد، آن را به نزدیکترین مرکز خسارت شرکت بیمه برده و فرمهای مربوطه را تکمیل نمایید.
اگر خودروی شما غیر قابل حرکت باشد، توسط خودروبر به پارکینگ شرکت بیمه منتقل خواهد شد و شما پس از بازدید کارشناس میتوانید فرمهای مربوطه را برای دریافت خسارت تکمیل نمایید.
مراحل گرفتن دیه بعد از رای دادگاه
پس از صدور رای دادگاه، اگر طرفین اعتراضی به رای دادگاه نداشتند، باید برگه رای دادگاه را تحویل شرکت بیمه مربوطه داده تا کارشناسان بیمه پرونده را بررسی و پس از تایید، مراحل گرفتن دیه بعد از رای دادگاه را طی و فرد آسیبدیده خسارت بیمه را به صورت کامل از شرکت بیمه دریافت کند.
براساس قانون پرداخت دیه در تصادفها، شرکت بیمه جهت خدماترسانی بهتر به فرد آسیبدیده، ۵۰ درصد از خسارت را به فرد آسیب دیده پرداخت و ۵۰ درصد باقیمانده را با توجه به رای و نظر دادگاه پرداخت خواهد کرد.
مدارک لازم جهت دریافت خسارت مالی تصادف
اگر تصادف منجر به خسارت مالی شده باشد، جهت جبران خسارت مدارک مختلفی نیاز به ارائه است که در زیر آورده شده است:
- اصل یا کپی گزارش افسر راهنمایی و رانندگی
- اسناد بازجویی مقصر تصادف و زیان دیده
- اصل و کپی کارت شناسایی فرد زیان دیده و راننده مقصر
- ارائه فاکتور زیان خودرو
- نظریه کارشناس رسمی دادگستری
- اصل و کپی بیمه شخص ثالث فرد مقصر حادثه
- ارائه رای دادگاه یا برگه سازش
- مدارک دریافت خسارت جانی
جهت تکمیل پرونده و درخواست و دریافت دیه، مدارک زیر مورد نیاز است:
- اصل گواهینامه مقصر به همراه کارت ملی و کارت خودرو
- کوپن بیمه شخص ثالث
- نظر کارشناسی پزشکی قانونی
- کارت شناسایی مجروحین و افراد فوت شده
- کروکی تصادف نوشته شده توسط پلیس راهنمایی و رانندگی
- برگه رای دادگاه
- خلاصه پرونده بالینی مصدوم یا فرد متوفی
- ارائه گواهی انحصار وراثت و حوادث منجر به فوت
- کپی شناسنامه و کارت ملی وراث متوفی
- گزارش معاینه جسد و گواهی فوت به همراه شناسنامه باطل شده متوفی
- جواز دفن
مراحل دریافت دیه بعد از تصادف ۵۰/۵۰ به صورت زیر است:
در برخی از حوادث رانندگی تشخیص داده میشود که هر دو راننده مقصر حادثه بوده و باید دیه پرداخت کنند. زمانی ادعای بیمه برای ۵۰/۵۰ اعلام میشود که پلیس یا کارشناس بیمه، خودرو را کارشناسی کرده و پس از محاسبه و بررسی، ۵۰ درصد این مبلغ را شرکت بیمه به طرفین پرداخت میکند.
سامانه آیتول، بهترین راه برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو
تلاش کردیم در مقاله «جبران خسارت عمدی وارد شده به خودرو»، به کلیه سوالات رایج در این زمینه بپردازیم. آیتول سامانه خودروی من، به کاربران این امکان را میدهد تا به کلیه سرویسهای مرتبط با عوارض خودرو و بیمه دسترسی داشته باشند. با استفاده از سایت یا اپلیکیشن آیتول میتوانید از انواع خدمات از جمله استعلام و پرداخت خلافی خودرو، بیمه بدنه خودرو، بیمه شخص ثالث، معاینه فنی غیر حضوری، عوارض سالیانه و بسیاری امکانات دیگر استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد صفحه اصلی سایت آیتول شده یا با شماره تلفن ۸۹۵۱۸۰۱۰ – ۰۲۱ تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید