مالیات خودرو وارداتی، تعرفه مالیات واردات خودرو ۰۱ آذر ۱۴۰۳
مالیات خودرو وارداتی یکی از مهمترین مولفههای تعیین قیمت نهایی این خودروها در ایران است و آگاهی از قوانین و نرخهای مربوط به این مالیات، برای خریداران و فعالان بازار خودرو ضروری به نظر میرسد. در همین راستا در این مطلب از آیتول قصد داریم تا به بررسی جامع این موضوع بپردازیم و شما را با تعرفه مالیات واردات خودرو آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
مالیات خودروهای وارداتی
تعرفه مالیات خودرو وارداتی به عوامل مختلفی وابسته است. نوع خودرو، نوع موتور، حجم موتور، نو یا کارکرده بودن خودرو و … از مهمترین این عوامل هستند. در ادامه شما را با تعرفه واردات خودرو بر اساس نوع آن آشنا میکنیم و توضیحات لازم در این باره را به شما ارائه میدهیم:
نحوه محاسبه مالیات واردات خودرو
به منظور محاسبه مالیات خودرو صفر یا کارکرده وارداتی باید به این موضوع توجه داشته باشید که نوع خودرو عامل مهمی است که بر روی مالیات آن اثرگذار است. تعرفه مالیات واردات خودروهای بنزینی با توجه به حجم موتور خودرو متفاوت است. در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بنزینی کمتر از ۱۰۰۰ سیسی: ۲۰ درصد
- بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی: ۷۰ درصد
- بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی: ۹۵ درصد
- بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی: ۱۳۵ درصد
- بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سیسی: ۱۶۵ درصد
- بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی: ۱۷۵ درصد
تعرفه مالیات خودروهای وارداتی
واردات خودرو به کشور قوانین و مقررات خاص خود را دارد که آگاهی از آنها برای انجام این فرآیند بهطور صحیح و قانونی ضروری است. یکی از مهمترین این موارد، پرداخت مالیات و عوارض گمرکی مربوط به خودروهای وارداتی است. مالیاتهای قابل پرداخت برای خودروهای وارداتی به شرح زیر هستند:
- مالیات بر ارزش افزوده: ۹ درصد از مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی
- مالیات علیالحساب: ۴ درصد از مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی (برای دارندگان کارت بازرگانی)
- عوارض هلال احمر: ۱ درصد از حقوق ورودی
یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، ارزش گمرکی قیمتی است که برای محاسبه حقوق ورودی و سایر عوارض در نظر گرفته میشود. این قیمت تا زمانی که خودرو بر روی کشتی قرار میگیرد، محاسبه میشود. عوارض واردات خودرو ۵ درصد از ارزش گمرکی و عوارض شمارهگذاری آن ۳ درصد از ارزش گمرکی است.
تعرفه واردات خودروهای دیزل
در صورتی که قصد دارید برای واردات خودروهای دیزل یا نیمهدیزل اقدام کنید، نیاز است تا تعرفه واردات این دسته از خودروها را بپردازید. اگر بخواهیم شما را با این تعرفه بر اساس حجم موتور خودرو آشنا کنیم، این موارد به شرح زیر هستند:
- کمتر از ۱۵۰۰ سیسی: ۷۰ درصد
- ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی: ۹۵ درصد
- ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی: ۱۳۵ درصد
- ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سیسی: ۱۶۵ درصد
- بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی: ۱۷۵ درصد
تعرفه واردات خودروهای دیزل / هیبرید
برای واردات خودروهای دیزل/هیبرید نیاز است تا با توجه به میزان حجم موتور خودرو برای پرداخت مالیات آن اقدام کنید. تعرفه واردات خودروهای دیزل/هیبریدی به شرح زیر است:
- ۱۵۰۰ سیسی و کمتر: ۱۵ درصد
- ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی: ۳۰ درصد
- ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی: ۵۰ درصد
- بالاتر از ۲۵۰۰ سیسی: ۱۴۰ درصد
تعرفه مالیات واردات خودروهای هیبریدی
مالیات بر واردات خودروهای سواری هیبریدی ۴ درصد از حقوق ورودی است. علاوه بر این، باید هزینه بیمه و حملونقل را نیز پرداخت کنید. افرادی که در زمینه واردات خودروهای هیبریدی فعال هستند، باید ۴ درصد مالیات علیالحساب و ۹ درصد مالیات ارزش افزوده واردات خودرو را نیز بپردازند. اگر بخواهیم شما را با تعرفه واردات خودروهای هیبریدی بر اساس حجم موتور آن آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ۱۵۰۰ سیسی و کمتر: ۱۵ درصد
- ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی: ۱۵ درصد
- ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی: ۳۰ درصد
- بالاتر از ۲۵۰۰ سیسی: ۱۳۵ درصد
اگر قصد وارد کردن خودرو دیزل هیبرید (قابل شارژ با منبع خارجی) را دارید، باید بر اساس میزان حجم موتور خودرو برای پرداخت هزینههای زیر اقدام کنید:
- ۱۵۰۰ سیسی و کمتر: ۱۵ درصد
- ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی: ۱۵ درصد
- ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی: ۳۰ درصد
- بالاتر از ۲۵۰۰ سیسی: ۱۳۵ درصد
تعرفه مالیات واردات خودروهای کار کرده
به منظور واردات خودروهای کارکرده نیاز است که تعرفه گمرکی و عوارض جانبی واردات خودرو را پرداخت کنید. تعرفه مالیات واردات خودروهای کارکرده بر اساس حجم موتور آنها به شرح زیر است:
- بنزینی زیر ۱۰۰۰ سیسی: ۲۰ درصد
- بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی: ۷۰ درصد
- بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی: ۹۵ درصد
- بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی: ۱۳۵ درصد
- بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سیسی: ۱۶۵ درصد
- بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی: ۱۷۵ درصد
همچنین اگر بخواهیم شما را با هزینههای جانبی واردات این دسته از خودروها آشنا کنیم، باید بگوییم که لازم است مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی، عوارض هلال احمر ۱ درصدی از حقوق ورودی و همچنین عوارض پسماند ۰.۵ در هزار ارزش گمرکی را بپردازید. البته با توجه به نوع خودرو ممکن است نیاز باشد که مشمول پرداخت مالیات خودرو لوکس شوید.
حرف آخر
در این مطلب از آیتول به بررسی مالیات خودروهای وارداتی پرداختیم و بیان کردیم که با توجه به نوع خودرو بنزینی، هیبریدی، دیزلی، کارکرده و … باید چه میزان مالیات پرداخت کنید. درصورتیکه قصد پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو خود را دارید، میتوانید این هزینهها را از طریق آیتول بپردازید. بعلاوه شما می توانید سایر خدمات مرتبط با خودرو همچون پرداخت انواع بدهی های خودرو همچون خلافی، جریمه طرح ترافیک و … را به راحتی دریافت کنید و حتی برای استعلام و خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودروی خود روی ما حساب باز کنید.
سلام و درود برای وارد کردن خودرویی که ۳۰۰ میلیون تا ۴۰۰ میلیون خریداری شده از مرز اذربایجان یا تاجیکستان وعراق هزینه کل مالیات وتعرفه گمرک وغیره چقد است ممنون میشم جوابم روبدین
با سلام واحترام
سامانه ایتول ارائه دهنده خدمات خودرو شامل استعلام و پرداخت خلافی ، مالیات ، عوارض ازادراهی ، بیمه و ….. می باشد.لطفا برای خرید و یا پیگیری ثبت خرید خودرو و یا واردات و ….. به سامانه های مربوط تماس بگیرید
سپاس
با سلام و تشکر از اطلاعات مفید.
ایا امکان واردات خودرو کار کرده هیبرید الام فراهم است؟ اگر خیر آیا بطور موقت ( موقت چند ماهه است؟)می شود وارد کرد ؟ آیا وارد کردن موقت هم هزینه دارد و باید عوارض پرداخت؟
با سلام واحترام
سامانه ایتول ارائه دهنده خدمات خودرو شامل استعلام و پرداخت خلافی ، مالیات ، عوارض ازادراهی ، بیمه و ….. می باشد.لطفا برای پیگیری این مورد به سامانه های مربوط تماس بگیرید
سپاس