بررسی انواع جریمه دوربین پلیس راهنمایی و رانندگی
با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، دوربینهای هوشمند نیز در خیلی از نقاط درون شهری و بیرون شهری نصب شدهاند. در گذشته خیلی از کارها به صورت دستی انجام میشد. جریمه دوربین راهنمایی رانندگی نیز توسط افسران راهنمایی صورت میگرفت و گاهی پیش میآمد که افراد اشتباه هم جریمه شوند. اما در حال حاضر به دلیل وجود دوربینها چنین اتفاقاتی کمتر پیش میآید. اینکه این دوربینها چند نوع هستند و به چه صورتی کار میکنند، در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
دوربین ثبت خلافی چیست؟
دوربینهای ثبت خلافی، دوربینهایی هوشمند هستند که وظیفه اصلی آنها این است که برای جلوگیری از تصادفات جادهای، جرایم رانندگی را بررسی میکنند. برخی از دوربینها نیز برای ثبت خلافی نیازی به حضور افسران راهنمایی ندارند. در هر صورت باید بدانید که هیچ تخلفی از دید دوربینها پنهان نخواهد ماند و در صورت بیتوجهی، جریمه دوربین راهنمایی رانندگی برای شما ثبت خواهد شد. پس توصیه میشود به طور مرتب اقدام به استعلام خلافی خودرو کرده و جرایم مربطه را قبل از اتمام مهلت پرداخت، بپردازید.
دوربینهای راهنمایی و رانندگی چه جرائمی را ثبت میکنند؟
جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی به طور کلی مواردی چون عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی، عبور از عوارض آزادراهی، سرعت غیر مجاز، پارک در مکانهای غیرمجاز، تردد در محدوده طرح ترافیک و خطوط مخصوص اتوبوسهای تندرو است.
چند نوع دوربین راهنمایی و رانندگی داریم؟
همانطور که قبلتر گفتیم، دوربینها در تمام سطح شهر، آزادراهها و جادهها هستند و در صورت بیتوجهی به قوانین، توسط دوربینها جریمه خواهید شد. دوربینها در این شرایط، پلاک خودرو را ثبت میکنند و در بخش سوابق، جرایم را ذخیره خواهند کرد. دوربینهای راهنمایی و رانندگی ۵ نوع هستند که شامل موارد زیر است:
- دوربین هوشمند
- دوربین اپراتوری
- دوربین دستی
- دوربین استقراری
- دوربین خودرویی
دوربینهای هوشمند پلیس راهنمایی رانندگی
دوربینهای هوشمند، بدون اینکه نیازی به اپراتور انسانی داشته باشند کار میکنند و تخلفاتی مثل سرعت بیش از حد مجاز ماشینها، عدم پرداخت عوارض آزادراهی و ورود به طرح ترافیک و آلودگی هوا را تشخیص میدهند. در هر شرایطی که باشید، تشخیص پلاک خودروی شما توسط دوربینهای هوشمند انجام خواهد شد. این دوربینها دقت خیلی بالایی دارند و کوچکترین تخلف رانندگی را به ثبت میرسانند.
شما میتوانید استعلام جریمه طرح ترافیک خود را به صورت آنلاین و از طریق آیتول، تنها با وارد کردن پلاک خودرو مشاهده و بهصورت موردی یا یکجا بپردازید.
دوربین اپراتوری
دوربینهای اپراتوری در بزرگراه و آزادراه نصب میشوند تا سرعت ماشینها را کنترل کنند. در پشت این دوربینها، اپراتورهای انسانی قرار گرفتهاند تا با نظارت، ثبت تخلفات رانندگی را انجام دهند. البته باید گفت که حضور اپراتورهای انسانی باعث بالا رفتن درصد خطا شده و درصورت اعتراض به نتیجه میتوانید با درخواست بازبینی تصاویر دوربینها این کار را انجام دهید، به این خاطر که تصاویر در حافظه دوربین ثبت خواهد شد.
دوربین دستی
مطمئنا خیلی از ما در راه عبور از جاده یا بزرگراه متوجه دوربینهایی شدهایم که بر روی سه پایه قرا گرفتهاند. این دوربینهای دستی دقت پایینتری نسبت به بقیه دوربینها دارند، به این علت که جریمه دوربین راهنمایی رانندگی در این حالت به صورت خودکار ثبت نمیشود و مامور پلیس از دوربین دستی برای نظارت سرعت ماشینها و سایر وسایل نقلیه استفاده میکند.
دوربین استقراری
بیشترین استفادهای که دوربینهای استقراری دارند، برای ثبت سرعت ماشینها در سطح شهر است. این دوربینها نسبت به دوربینهای اپراتوری و هوشمند سادهتر هستند.
دوربین خودرویی
دوربین خودرویی، برای کنترل سرعت ماشینها، مخصوصا در خیابانهای خلوت استفاده میشود. این نوع دوربین داخل ماشین پلیس نصب میشود و کمک خوبی برای پلیس در تشخیص سرعت است.
چه مدت طول میکشد تا جریمه توسط دوربین ثبت شود؟
حتما برایتان سوال پیش میآید که بعد از ثبت جریمه توسط دوربین چقدر طول میکشد تا تایید شده و برای مالک ماشین فرستاده شود. باید گفت که حدودا ۴۸ ساعت زمان خواهد برد تا جریمه دوربین با جزئیاتی مثل نوع تخلف، زمان، تاریخ و عکس آن در سرویسهای استعلام خلافی خودرو قابل مشاهد باشد. در واقع اگر بخواهیم بگوییم جریمه دوربین بعد از چند روز ثبت می شود،پاسخ در حدود ۴۸ ساعت است و برای نحوه اعتراض به خلافی خودرو نیز میتوانید به مراکز رسیدگی به اعتراضات خلافی مراجعه کنید.
آیا جریمه دوربین راهنمایی رانندگی هم دوبرابر میشود؟
زمانی که جریمه توسط دوربین ثبت میشود، ممکن است این نگرانی برای شما وجود داشته باشد که درصورت نپرداختن آن دوبرابر خواهد شد یا نه؟ باید بگوییم که درصورت پرداخت نکردن آن بعد از ۶۰ روز دوبرابر نخواهد شد. به طور کلی جریمههای الصاقی و تسلیمی حتما در صورت پرداخت نکردن دو برابر میشوند، ولی خلافیهای دوربین و دوبرگی به هیچ عنوان افزایش مبلغ ندارد و جریمه دیرکرد هم نخواهند داشت.
پرداخت عوارض شهرداری نیز از مواردی است که حتما باید به موقع پرداخت شود. جریمه دیرکرد در پرداخت عوارض سالیانه ماهانه ۲ درصد است و در صورت عدم پرداخت به موقع مبلغ آن به عوارض سال آتی ماشین اضافه خواهد شد. همچنین زمان دریافت خلافی ماشین برای ترخیص از پارکینگ یا موقع تعویض پلاک و تغییر مالکیت آن، ارائه برگه تسویه عوارض شهرداری خودرو که شامل عوارض سالیانه هم میشود الزامی است.
پرداخت جریمه با آیتول
شما با پرداخت هزینهای کمتر از استعلام حضوری خلافی در مرکز پلیس +۱۰ و پرداخت تنها ۵۲۰۰۰ ریال و بدون احراز هویت در سامانه سخا، میتوانید جزییات خلافی خودروی خود را در آیتول دریافت کرده و جرایم خودروی خود را به صورت موردی بپردازید. همچنین خرید و تمدید بیمه شخص ثالث خودرو و بیمه بدنه در آیتول قابل انجام است. شما میتوانید تمام خدمات خودرویی خود را از طریق سامانه آیتول انجام دهید. برای آشنایی با خدمات دیگر با ۰۲۱۸۹۵۱۸۰۱۰ در تماس باشید.
مدارک و مراحل لازم برای اعتراض به جریمه دوربین چیست؟
اصل و کپی مدارکی مثل کارت خودرو یا برگ سبز، کارت ملی و پرینت استعلام خلافی خودرو، که از پلیس + ۱۰ دریافت کردهاید، برای ارائه به مراکز اجرائیات نیاز است. پس از آن فرمی را برای اعتراض پر میکنید و با همراه داشتن مدارکی که گفته شد، مراحل زیر را به ترتیب انجام میدهید.
- اگر همچنان پرینت برگه خلافی را از دفاتر پلیس + ۱۰ نگرفتهاید، بهتر است تا اول از همه به دریافت آن اقدام کنید.
- پس از آن ثبت اعتراض به خلافی خودرو را انجام دهید.
- در مرحله بعدی، پس از ۲۴ ساعت نیاز است تا از طریق سایتهای استعلام خلافی خودرو یا دفاتر پلیس + ۱۰ پرینت خلافی خودرو را بگیرید.
- مالک خودرو در اینجا باید حضورا به مراکز راهنمایی و رانندگی رجوع کند.
- ۴۸ ساعت بعدی نیاز است که استعلام خلافی ماشین را بگیرید.
- این جواب دیگر نهایی و غیر قابل تغییر بوده و بهتر است تا در صورت عدم تغییر، نسبت به پرداخت جریمه اقدام کنید.
آدرس مراکز برای ثبت اعتراض به جریمه دوربین
واحد رسیدگی به اعتراضات | آدرس |
منطقه ۳ | بزرگراه حقانی، نرسیده به تقاطع جهان کودک، مقابل پارک آب و آتش |
منطقه ۸ | تقاطع بزرگراه باقری و رسالت |
منطقه ۱۱ | خیابان قزوین، نرسیده به خیابان مخصوص، جنب شهرداری منطقه ۱۱ (ویژه جانبازان و شهدا) |
منطقه ۱۴ | خیابان نبرد، میدان نبرد، انتهای خیابان شهید ابراهیم بیدی |
منطقه ۱۶ | خیابان بعثت، خیابان رجائی جنوبی، خیابان هلالاحمر، مقابل سیلو |
منطقه ۲۰ | شهرری، خیابان استخر، روبروی فروشگاه شهروند |
منطقه ۲۱ | تهرانسر، انتهای بلوار یاس |
منطقه ۲۲ | همت غرب، آزادگان جنوب، شهرک گلستان، بلوار گلها، خیابان یاسمن جنوبی |
اجرائیات تهران بزرگ | بزرگراه یادگار امام (ره)، خیابان حبیبالهی، خیابان زنجان شمالی، جنب آتشنشانی |
در این مقاله به اینکه جریمه دوربین راهنمایی رانندگی به چه صورتی ثبت میشود، پرداخیتم و گفتیم که درصورت نیاز به ثبت اعتراض به جریمه دوربین باید چه مدارکی داشته باشدی و چه کارهایی را انجام دهید تا جریمه شما از لیست پلیس حذف شود. این نکته را نیز بدانید که باید حضورا برای ثبت شکایت به مراکز اجرائیات راهور مراجعه کنید. شماره تماسی برای اعتراض به جریمه رانندگی وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید